Головна » 2010 » Декабрь » 27 » Південну Африку офіційно запросили в БРІК
07:32
Південну Африку офіційно запросили в БРІК
radiosvoboda.org
БРІК, ПАР, міжнародні організації, Китай, Бразилія, Індія, Росія         Південна Африка отримала формальну пропозицію приєднатися до групи держав БРІК (Бразилія, Росія, Індія, Китай). Про це заявив міністр закордонних справ Китаю Ян Цзечі. Про своє бажання приєднатися до групи в Південній Африці оголосили в середині 2010 року.

За словами Цзечі, президент Китаю Ху Цзіньтао написав офіційний лист Якобу Зума, своєму колезі в ПА. У ньому говориться, що Південна Африка може приєднатися до неформального союзу БРІК в 2011 році.

Південна Африка виробляє третину ВВП всієї Африки південніше Сахари. Однак у порівнянні з країнами БРІК економіка ПАР не така потужна - вона становить менше 25 відсотків від російського ВВП. Економіка ж Росії є найменшою у всій БРІК.

У Китаї, однак, заявили, що приєднання ПАР до БРІК допоможе наростити взаємодію між країнами групи. Крім того, включення ПА до складу БРІК допоможе організації працювати в Африці - цей континент в групі ще не був представлений.

Термін БРІК вперше був введений не на державному, а на банківському рівні: його в 2001 році застосували аналітики інвестбанку Goldman Sachs для визначення швидкозростаючих держав, що розвиваються, які в найближчому майбутньому можуть обігнати багато розвинених держав. Однак з 2001 року термін міцно увійшов у державну практику, а країни БРІК почали проводити спільні засідання.

Джерело: http://www.geograf.com.uа
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1710 | Додав: wiktor | Теги: Бразилія, Індія, БРІК, Росія, Міжнародні організації, Китай, пар | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar