Головна » 2010 » Май » 9 » Погрози бойовиків-маоїстів зірвали перепис тигрів у Індії
12:48
Погрози бойовиків-маоїстів зірвали перепис тигрів у Індії
  Влада індійського штату Орісса була змушена зупинити перепис тигрів,  що проходить в регіоні, оскільки переписувачі - зоологи, а також лісники відмовилися заглиблюватися в джунглі через погрози з боку маоїстських угруповань, повідомляє агентство IANS з посиланням на представників департаменту з охорони природи.

За даними ЗМІ, понад 40 лісників і фахівців з дикої природи відмовилися проводити перепис тигрів в заповіднику Сунабеда, розташованому в окрузі Нуапада штату Орісса, заявивши, що побоюються за своє життя через погрози бойовиків-маоїстів. У заповіднику мешкає декількох десятків бенгальських тигрів, яких зоологи повинні були взяти на облік.

Очікується, що з погрозами маоїстов зоологи, що переписують тигрів, можуть зіткнуться і в деяких інших районах Індії.

Індійська влада проводять масштабний перепис всіх, тигрів що живуть на її територів, щоб визначити їх точну чисельність і місця проживання. Ще недавно вважалося, що в джунглях Індії проживає близько 3,5 тисяч тигрів. Але останні дані, зібрані міністерством навколишнього середовища та лісів, показали, що в індійських лісах залишилася лише 1411 найбільших на Землі кішок. Влада країни б'є на сполох, вони мають намір переписати всіх  тигрів, що залишилися, для того  щоб розробити додаткові заходи з охорони цієї тварини, що вважається одним із символів Індії.

Однак штат Орісса, де розташований заказник Сунабеда, входить до числа штатів, де діють загони маоїстів, яких в Індії називають наксалітамі. До того ж заповідник знаходиться на кордоні зі штатом Чхаттісгарх, де наксаліти особливо активні. Так, 6 квітня великий загін поліцейського спецпідрозділу по боротьбі з маоїстами потрапив в Чхаттісгарх в ретельно підготовлену засідку: в результаті зухвалої атаки наксалітов було вбито 76 поліцейських, вижили одиниці. Це найбільша втрата в історії боїв індійських правоохоронців з маоїстами.

Після цих трагічних подій уряд Індії пообіцяв покінчити з маоїстських підпіллям, яке контролює цілий ряд сільських районів у штатах Чхаттісгарх, Джаркханд, Орісса та деяких інших. Але обстановка на територіях, де існують наксалітські бойові осередки, залишається нестабільною.

Маоїсти Індії вважають своєю метою "звільнення сільської бідноти від індійської гніту капіталістів". Вони ховаються в лісах на сході, півночі та в центрі Індії, звідки здійснюють напади на ті села, що відмовляються "підтримати справедливу боротьбу", а також атакують чиновників і співробітників правоохоронних органів.

Ряд віддалених територій країни знаходиться під контролем бойовиків, які оголосили про намір створити "червоний коридор" від Північної до Південної Індії. Індійський уряд вважає наксалітів однією з головних загроз національній безпеці.

Джерело: http://eco.rian.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1799 | Додав: wiktor | Теги: Індія, штат Орісса, перепис тигрів, маоїсти | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar