Головна » 2012 » Декабрь » 27 » Нові паспорти КНР викликали переполох в Азії
16:08
Нові паспорти КНР викликали переполох в Азії
  Новий дизайн китайських паспортів викликає переполох в Азії. На сторінках нового біометричного паспорта жителя КНР є географічна карта, яка включає в себе території, на які претендують інші країни.
 У нових китайських паспортах зображена карта країни, яка охоплює спірні території в Південно-Китайському морі. Своє невдоволення новим дизайном паспортних сторінок КНР висловили В'єтнам, Індія, Філіппіни і Тайвань.
  В'єтнамська влада відмовляється ставити штампи і візи в нові китайські паспорти, оскільки наявність в паспорті в'єтнамської візи можна розглядати як визнання законності карти. Замість цього в'єтнамці дають візи громадянам Китаю на окремих листках паперу.
  Індія ввела спеціальну форму віз для китайських паспортів, на яких кордон між двома країнами вказаний по-індійськи. Індія заявляє, що Китай контролює більше 41 тис. квадратних кілометрів землі в Аксай-Чині в Кашмірі. Китай же відповідає, індійський штат Аруначал Прадеш, який межує з Тибетом, належить Китаю.
  Міністр закордонних справ Філіппін Альберт дель Росаріо заявив китайським властям, що його країна "висловлює самий серйозний протест ... оскільки карта явним чином включає в себе частину території Філіппін і її морський простір".
  Тайвань закликав Пекін "поглянути в обличчя реальності" і відмовитися, нарешті, від територіальних суперечок.
  Влада Китаю в особі МЗС КНР незворушно відповідають, що надрукована в нових паспорта карта не є кроком проти якоїсь країни. "Ми сподіваємося, що відповідні країни будуть діяти раціонально і розсудливо ... і не стануть шкодити пересуванню людей", - говорить представник міністерства закордонних справ Китаю.
  Територіальна суперечка Китаю з сусідами через острови в Південно-Китайському морі негативно відбився на недавньому саміті Асоціації держав Південно-Східної Азії в Камбоджі. Тоді не вдалося прийняти кодекс поведінки в Південно-Китайському морі.
  Радимо також переглянути женский журнал.


Фото: http://atrnews.ru/upload/blog/f72/kitayskiy_pasport_foto_karta_1.jpg
Джерело: http://newsland.com/news/detail/id/1081337/
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 2547 | Додав: wiktor | Теги: паспорт, Індія, Філіппіни, карта, Китай, географія, Азія, претензії | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar