Головна » 2010 » Сентябрь » 12 » Сьогодні народились: Травлєєв Анатолій Павлович
22:38
Сьогодні народились: Травлєєв Анатолій Павлович
Травлєєв Анатолій Павлович, день народження, грунтознавець       Сьогодні святкує День Народження відомий український вчений-грунтознавець  Травлєєв Анатолій Павлович.

Народився 11 вересня 1929 р. у Донецькій області в родині вчителя. Закінчив Маріупольське педагогічне училище. Вищу освіту здобув у Бердянському вчительському інституті та на біологічному факультеті Дніпропетровського державного університету (кафедра геоботаніки, ґрунтознавства та екології). У 1946-1949 рр. — учитель початкових класів у с. Камишеве Першотравневого району Донецької області. З 1956 р. — асистент кафедри геоботаніки, ґрунтознавства та екології біологічного факультету Дніпропетровського державного університету, з 1962 р. — доцент, з 1971 р. — професор цієї ж кафедри.

Науковий напрям — екологія та біогеоценологія, техногенна біогеоценологія, екологічне ґрунтознавство, степове лісознавство, лісова рекультивація порушених земель у степовій зоні України. Керівник наукової школи "Геоботаніка, ґрунтознавство, екологія. Типологія степових лісів, взаємодія степових лісів з ґрунтами, лісові чорноземи та мікроморфологія. Пертинентна біогеоценологія, динаміка та структура лісових фітоценозів, мікробоценоз та його функціонування, конструкція штучних ґрунтів та лісів на відвалах вугільних шахт".

Автор 350 наукових праць, у тому числі 6 монографій і 7 навчальних посібників. Підготував до захисту 33 кандидати і 8 докторів наук. Головний редактор журналів "Ґрунтознавство" й "Екологія та ноосферологія", член редколегії журналу "Лісознавство" (РАН) і "Українського ботанічного журналу".

Джерело: http://www.nbuv.gov.ua
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2458 | Додав: wiktor | Теги: грунтознавець, день народження, Травлєєв Анатолій Павлович | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar