Головна » 2011 » Ноябрь » 28 » Народ проти АЕС
08:29
Народ проти АЕС
  АЕС, Фукусіма, опитування, громадська думка Атомна енергетика втрачає популярність у більшої частини населення Землі, показує опитування, проведене BBC спільно з організацією GlobeScan. У країнах, де атомна енергетика розвинена, число супротивників цього способу видобутку енергії значно зросла порівняно з 2005 роком. Винятком стали лише Великобританія і США. Жителі інших країн вважають, що потреба в енергії може бути забезпечена за рахунок поновлюваних джерел і підвищення ефективності використання електрики.
  22% опитаних погодилися з тим, що «атомна енергетика відносно безпечна і є важливим джерелом електроенергії, тому потрібно будувати більше нових атомних електростанцій». 71%, навпаки, вважає, що їхні країни «можуть за 20 років відмовитися від атомних і вугільних електростанцій за рахунок енергозберігаючих технологій та перейти на енергію від сонця і вітру». 39% населення в усьому світі хочуть продовжувати використовувати існуючі реактори, але не будувати нові, а 30% хотіли б закрити всі діючі АЕС. Опитування охопило більше 23 тис. осіб і проводився в 23 країнах світу з липня по вересень цього року, незабаром після аварії на АЕС «Фукусіма» в Японії.
   Як розповідав «Навколо світу», згідно з оптимістичним прогнозом, зробленим Greenpeace, до 2020 року в світі буде проводитися 2600 ТВтч, що складе 11,5-12,3% світового споживання електроенергії. До 2030 року, по тому ж сценарію, обсяг виробництва вітрової енергії складе вже 5600 ТВтч, тобто 18,8-21,8% того, що потрібно планеті. Більш консервативний сценарій, заснований на цифрах, наданих Агентством з міжнародної енергетиці ООН (UN's International Energy Agency), припускає, що в найближчі десять років виробництво електрики за допомогою вітрових установок потроїться. Найбільш песимістична оцінка говорить, що випуск вітрової енергії до 2020 року збільшиться на 9,5%.
Фото: www.newsukraine.com.ua
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Сучасні дослідження | Переглядів: 2331 | Додав: wiktor | Теги: Фукусіма, опитування, АЕС, громадська думка | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar