Головна » 2011 » Апрель » 28 » Туреччина збудує канал між Чорним та Мармуровим морями
08:11
Туреччина збудує канал між Чорним та Мармуровим морями
стамбул, Туреччина, проект, канал, Чорне море, Мармурове море    Нова протока, яка буде названа Стамбульським каналом, з'явиться в розташованому на берегах Босфору у 15-мільйонному мегаполісі -  Стамбул. Про це повідомив у середу, 27 квітня, глава турецького уряду Тайіп Ердоган. Канал буде прокладено в європейській частині Стамбула, він стане одним з найбільших проектів 21 століття, заявив прем'єр Туреччини. Він також додав, що його реалізація дозволить значно зменшити транспортне навантаження на одну з найбільш завантажених у світі проток - Босфор, через яку щороку перевозиться близько 150 мільйонів тон нафти.

"Стамбул перетвориться на місто, через яке пройдуть два моря. На заході, в європейській частині, ми прокладемо канал між Чорним і Мармуровим морями довжиною 40-50 кілометрів", - сказав Ердоган, виступаючи в Стамбулі в рамках передвиборчої кампанії у зв'язку з майбутніми парламентськими виборами в Туреччині, що відбудуться 12 червня.

Глибина Стамбульського каналу складе в середньому 25 метрів, ширина - 145-150 метрів. Через нього зможуть проходити найбільші в світі суда, сказав Ердоган. Він також повідомив, що собівартість проекту, над яким тривалий час працювали фахівці, буде триматися в таємниці. Інженерні роботи за проектом будуть проведені протягом двох років, поблизу каналу буде побудований найбільший у Туреччині аеропорт.

Раніше турецькі ЗМІ повідомляли, що реалізація проекту прокладання штучного каналу через Стамбул обійдеться Туреччині в 20 мільярдів доларів.
Фото: clipnews.info
Джерело: http://geograf.com.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2718 | Додав: wiktor | Теги: Стамбул, Чорне море, канал, Туреччина, проект, Мармурове море | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar