Головна » 2010 » Июль » 21 » Відпочинок на Кіпрі посеред конфлікту
11:19
Відпочинок на Кіпрі посеред конфлікту
Кіпр, готельний бізнес, суперечності, Греція, Туреччина     Турецький анклав на Кіпрі оголосив про рішення побудувати на острові серію нових гламурних готелів і торгових центрів, повідомляє Daily Telegraph. Щоправда, цей крок може призвести до ускладнення відносин з грецькою частиною Кіпру.

Оголошення приурочене до святкування 36-річчя турецького вторгнення, так званого «Дня миру і свободи». Головною подією цього дня стане відкриття президентом Дервішем Ероглу (Derviş Eroğlu) готелю (вартістю £ 150 млн) і комплексу казино. Готель Cratos Premium вже встиг викликати гарячі суперечки в усьому світі, коли Дженніфер Лопес (Jennifer Lopez) погодилася виступити на його відкритті. Як тільки це стало відомо, американська співачка почала отримувати тисячі листів від греків-кіпріотів, висланих з острова. У листах співачка звинувачувалася в порушенні ембарго ООН. На даний момент Турецька республіка Північного Кіпру визнається виключно Туреччиною, тому хвиля інвестицій призвела греків в обурення як спроба утвердження незалежності анклаву. Дервіш Ероглу є лютим супротивником об'єднання Кіпру.

У 1974 році турецька армія вигнала всіх греків з міст і сіл в північній частині острова після погромів, учинених греками. З тих пір періодично починалися переговори про зміну ситуації, проте до цих пір всі вони провалювалися. Бан Кі-муна (Ban Ki-moon), генеральний секретар ООН, нагадав Дервіш Ероглу, що вікно переговорів, що відкрився в 2008 році, в кінці цього року знову закриється. Президент грецької частини Кіпру Дімітріс Крістофіас (Dimitris Christofias) також закликав турків до продовження переговорів про об'єднання острова.

Повертаючись до теми готелів, відзначимо, що останні роки все зростає тенденція до створення готелів у початково непризначених для цього місцях. Наприклад, в 2008 році в аеропорту Арланда (Arlanda) під Стокгольмом, Швеція, з'явилася місцева визначна пам'ятка - старий Boeing 747, перероблений в недорогу готель на 25 номерів. Чотири роки тому шведський підприємець Оскар Дієс (Oscar Diös) вирішив відкрити в Арланда готель, але оскільки знайти підходяще місце поблизу від аеропорту і побудувати будинок з нуля виявилося занадто дорого, він придбав уживаний літак. Boeing не піднімався у повітря з 2002 року, з тих пір, як компанія Transjet, що володіла їм, оголосила себе банкрутом.

А цього року бродячий цирк Ралуй (Circ Raluy) в Іспанії почав давати можливість стороннім пожити життям циркачів: подорожувати разом з ними, дивитися на репетиції і спати в одному з циркових фургонів. Один з 40 фургонів цирку був переобладнаний під готель на колесах, в якому можуть розміститися до 50 чоловік одночасно. За ціною € 200 за ніч гості цирку зможуть спостерігати за репетиціями шоу і навіть повчитися деяким трюкам. Артисти будуть показувати і розкривати секрети частини своєї програми, пояснювати, як здійснюється ту чи іншу дію. До справжнього моменту вже 80 років цирк колесить по країні. Зараз він подорожує з новим шоу «Подорож» (The Journey), сюжет якого був навіяний бродячої життям поколінь циркових артистів.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1648 | Додав: wiktor | Теги: Греція, суперечності, готельний бізнес, Туреччина, Кіпр | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar