Головна » 2011 » Январь » 14 » У Дніпропетровську відновлена серйозна робота щодо запобігання розвитку зсувів
23:35
У Дніпропетровську відновлена серйозна робота щодо запобігання розвитку зсувів
     У Дніпропетровську відновлена серйозна робота щодо запобігання розвитку небезпечних геологічних процесів (зсувів). Зокрема, почалися дослідження на ж / м Тополя-2. Про це «ДП» повідомили в прес-службі Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Немає нічого дорожче за людське життя. Запобігти повторенню трагедії, яка сталася на ж / м Тополя здатна лише системна робота влади у взаємодії з науковцями та фахівцями », - зазначив заступник голови облдержадміністрації, голова обласної Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій В'ячеслав Задорожний.

Трагедія, пов'язана з активізацією зсувних процесів на території ж/мТополя-2 Бабушкінського району Дніпропетровська сталася ще в 1997 році. На даний момент тут загрози зсувів немає. Однак необхідно прийняти низку запобіжних заходів. Зокрема, потрібно відновити роботу, розпочату ще 14 років тому.

Так, для запобігання розвитку небезпечних геологічних процесів у Дніпропетровську обласна Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила терміново створити міжвідомчу комісію для здійснення інвентаризації та оцінки стану потенційно небезпечних територій, їх картографування, визначити перелік об'єктів і споруд, які потребують першочергової уваги з інженерної захисту і т. д.

Також, згідно з рішенням Комісії, необхідно відновити розпочаті більше 10 років тому дослідження і провести експертизу сучасного стану зсувонебезпечних територій. Проведені заходи дозволять ініціювати питання цільового фінансування протизсувних заходів у Дніпропетровську за рахунок державного бюджету.

«На даний момент відповідні служби проводять першочергові роботи щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, пов'язаних зі зсувами. Зокрема, проводиться буріння свердловин, інженерний захист споруд і прочищення зливової каналізації, в тому числі і на території житлового масиву Тополя-2. У минулому році на виконання протизсувних заходів спільно з обласного та міського бюджетів біло виділено більше 7,3 млн грн », - йдеться в повідомленні прес-служби Днепропетровскойоблгосадминистрации.

За результатами засідання обласної Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій винесено низку доручень меру Дніпропетровська Івану Куліченку, голові Бабушкінського району Сергію Калашникову та керівників відповідних організацій, служб та установ. Зокрема, за рішенням Комісії до лютого поточного року повинні бути проаналізовані попередньо проведені роботи та заходи з ліквідації зсуву 1997 року, а до березня цього року повинна бути розроблена Програма інженерного захисту територій і споруд Дніпропетровська від небезпечних геологічних процесів.

Як раніше повідомляла «ДП», на сьогоднішній день у Дніпропетровську - один з найбільш зсувонебезпечних міст в Україну. І не буде перебільшенням сказати, що це одна з найважливіших проблем мегаполіса.
Фото: sites.google.com
Джерело: http://www.geonews.com.ua
Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1576 | Додав: wiktor | Теги: ж/м Тополя-2, Дніпропетровськ, зсуви, геологічні процеси | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar