Головна » 2011 » Июль » 5 » У Кременчуці стартував екомарафон з упорядкування островів
13:23
У Кременчуці стартував екомарафон з упорядкування островів
екомарафон, острови, Кременчуцькі плавні , РЛП, регіональний ландшафтний парк  Адміністрацією регіонального ландшафтного парку «Кременчуцькі плавні», Кременчуцькою районною радою та райдержадміністрацією проведено екологічну акцію «Чисті острови». Захід проведено на виконання завдань, передбачених районною Програмою охорони довкілля в Кременчуцькому районі. Це був перший етап екомарафону з прибирання островів, що знаходяться на території об’єктів природно-заповідного фонду.
    Проведення подібних акцій має на меті не лише благоустрій територій, а й покликане до формування екологічної культури серед населення, адже зазвичай більшість волонтерів – це молоді люди, серед яких багато майбутніх екологів і саме вони у першу чергу мають прищеплювати іншим культуру поведінки на природі.
   Довідково: Регіональний ландшафтний парк «Кременчуцькі плавні» розташований у верхів’ях Дніпродзержинського водосховища біля м. Кременчука, займає 5080 га широкої заплави річки Дніпро та декілька островів, оточених протоками. Це унікальна ділянка Середнього Дніпра, де збереглися недоторканий ландшафт, русло та заплава у своєму первісному вигляді. Проте зараз люди мало замислюються над цінністю цього куточка природи, тому після відпочивальників дуже часто залишається багато сміття і непотребу. До проведення акції з упорядкування території були залучені волонтери і громадськість.
Фото: old.panorama.pl.ua
Джерело: http://www.menr.gov.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2123 | Додав: wiktor | Теги: Кременчуцькі плавні, острови, регіональний ландшафтний парк, РЛП, екомарафон | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar