Головна » 2011 » Сентябрь » 14 » Токелау повністю переходить на сонце і біопаливо
20:35
Токелау повністю переходить на сонце і біопаливо
  Токелау, острови, сонячна енергетика, біопаливо Кокосові горіхи і сонце незабаром повністю забезпечать електроенергією тихоокеанські острови Токелау.
  Фоуа Толо, керівник цього новозеландського володіння, оголосив, що до середини наступного року на сонячну енергію буде припадати 93% електрики Токелау - решту дасть кокосове масло. Автотранспортні засоби і деякі кухонні пристрої будуть як і раніше використовувати викопне паливо, але більшість технологій регіону перейде на поновлювані джерела.
  Токелау складається з трьох невеликих атолів, на яких проживає близько півтори тисячі осіб. Його найвища точка знаходиться в 5 м над рівнем моря, тобто через глобальне потепління острова можуть зануритися під воду. Кожен атол вживає близько 200 л палива в день, включаючи гас, бензин і природний газ, що доставляються з Нової Зеландії.
   До середини 2012 року електромережі перейдуть на сонячні фотоелектричні елементи. Надлишкова електроенергія буде запасатися в батареях на ніч. У періоди щільної хмарності та перевищення попиту над пропозицією працюватиме спеціальний генератор на кокосовому маслі.
  Крістофер Дей із Сіднейського університету (Австралія) відзначає, що досить встановити близько 200 м ? сонячних елементів на кожному атолі. Це не так уже й багато.
  Техніко-економічне дослідження, проведене компанією новозеландської Empower Consultants, показало, що одному атолу знадобиться 20-30 л кокосового масла в день - приблизно 200 кокосів. Токелау може собі це дозволити.
  Це не перший такий експеримент. Піонером у 2007 році став датський острів Самс. Його потреба в електроенергії повністю забезпечується вітротурбінами, що виробляють понад 100 млн кВт • год на рік. До кінця року на сонячну енергію планує перейти острів Ель-Йерро - найменший в Канарському архіпелазі (11 тис населення.).
  Підготовлено за матеріалами NewScientist.

Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://science.compulenta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2039 | Додав: wiktor | Теги: біопаливо, Токелау, острови, сонячна енергетика | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar