Головна » 2015 » Апрель » 8 » У лісах Південної Америки були знайдені мініатюрні «дракончики»
11:32
У лісах Південної Америки були знайдені мініатюрні «дракончики»

Три види деревних мініатюрних ящірок-еналоідесів, що мають зовнішню схожість з міфічними вогнедишними рептиліями, були виявлені в гірських лісах Південної Америки, йдеться в статті журналу Zookeys.

Один вид «драконів» був названий на честь місця, де були виявлені рептилії - Альто-Тамбо (Enyalioides altotambo). У назві другого згадуються грубі лусочки, що покривають тіло (Enyalioides anisolepis), третій вид був названий на честь спонсора експедиції Софії Ротшильд (Enyalioides sophiarothschildae).

За словами дослідника Омара Торреса-Карвахал з Католицького університету Еквадору в Кіто, що вивчає еналоідесів з 2006 року, видове різноманіття ящірок за останні 9 років збільшилося з 7 до 15 різновидів. Виявлені рептилії були в ході тривалої експедиції у високогірних Андах зовсім випадково. Видову приналежність біологи визначили пізніше, порівнявши структуру ДНК, особливості лусочок з даними, отриманими при вивченні вже відомих видів ящірок.

Фото: Enyalioides altotambo. © Luis A. Coloma.
Джерело: http://www.gismeteo.ru/news/sobytiya/14155-v-lesah-yuzhnoy-ameriki-byli-naydeny-miniatyurnye-drakonchiki/
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 1530 | Додав: wiktor | Теги: Південна Америка, дракон, ящірки, Анди, еналоідес | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar