Головна » 2011 » Декабрь » 23 » Таємниці Амазонки
07:50
Таємниці Амазонки
  флора, фауна, Амазонка, річка, Південна Америка, ліси, ООНОрганізація Об'єднаних Націй оприлюднила звіт про дослідження, де уточнюються наукові подробиці видів рослин в лісах Амазонки, які можна використовувати для економічних чи медичних цілей. Про це повідомляє BBC News.
  Близько 80% населення країн залежать від лісової продукції (наприклад, фруктів), яка застосовується як харчування або йде на виготовлення медичних препаратів. Новий звіт допоможе усунути «прогалини» у знаннях у вчених і простих місцевих жителів.
  Звіт Fruit Trees and Useful Plants in Amazonian Life займає 353 сторінки, його співавторами виступили Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (Food and Agriculture Organization, FAO), Центр міжнародних досліджень лісу (Center for International Forestry Research, Cifor) і організація «Люди і рослини» (People and Plants International).
  Оскільки близько чверті населення країн неписьменні, автори звіту постаралися представити велику частину інформації у вигляді фотографій, малюнків і цифр.
   До речі, зараз ліси Амазонки таять в собі безліч невідомих науці видів живих істот. У серпні 2008 року група студентів Єльського університету (Yale University) виявила в тропічних лісах Амазонки 135 невідомих раніше видів мікроорганізмів.
   Дощові ліси надають величезні можливості для досліджень, результати яких можуть виявитися корисними науці. Тропічні ліси займають близько 7% території Землі, при цьому є притулком для 90% природних видів нашої планети, багато з яких ще навіть не відкриті. Проте в результаті знищення лісів щодня зникає від 50 до 100 видів тварин і рослин. Крім того, вирубка тропічних лісів забезпечує близько 20% від загального обсягу викидів в атмосферу парникового вуглекислого газу.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 3507 | Додав: wiktor | Теги: Південна Америка, фауна, амазонка, ліси, флора, оон, річка | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar