Головна » 2011 » Ноябрь » 30 » Вулкан, що прокинувся в Еквадорі викидає попіл на висоту до 4 км
08:28
Вулкан, що прокинувся в Еквадорі викидає попіл на висоту до 4 км
Тунгурауа, Еквадор, вулкан, попіл, виверження, Південна Америка    Хмари попелу, що викидаються з жерла вулкана Тунгурауа (Tungurahua) в 135 кілометрах від столиці Еквадору Кіто, досягають у висоту чотирьох кілометрів, і серйозно лякають населення розташованих поблизу вулкана сіл і містечок, повідомляє у вівторок колумбійське видання El Espacio.
  Вулкан прокинувся в минулу неділю. Влада оголосила помаранчевий рівень тривоги, проте до евакуації населення поки справа не дійшла. Надзвичайні служби попередили жителів про можливе поширення хмари попелу.  
  Вулкан Тунгурауа активізувався в 1999 році і з тих пір не припиняє час від часу турбувати місцевих жителів і влади Еквадору.
   Поки немає інформації, чи може активність цього вулкана перешкодити авіаційному повідомленням в регіоні. У жовтні цього року активність вулкана Пуйеуе в Чилі кілька разів ставала причиною припинення повітряного сполучення в Бразилії, Чилі та Аргентині. У червні виверження цього вулкана на кілька тижнів паралізувало аеропорти найбільших країн Південної Америки, де утворилися багатоденні черги, було припинено авіасполучення з гірськими курортами в аргентинських і чилійських Андах. Виверження вулкана тоді також вплинуло навіть на польоти до Нової Зеландії і Австралії.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://eco.ria.ru
Категорія: Природні катаклізми | Переглядів: 1722 | Додав: wiktor | Теги: Південна Америка, попіл, Еквадор, Тунгурауа, вулкан, виверження | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar