Головна » 2015 » Апрель » 2 » У суботу жителі Землі побачать на небі «Кривавий Місяць»
10:38
У суботу жителі Землі побачать на небі «Кривавий Місяць»

Раннім суботнім ранком Земля пройде між Місяцем і Сонцем, що призведе до одного із самих коротких місячних затемнень в новітній історії.

Повне місячне затемнення триватиме всього п'ять хвилин, найбільш добре воно буде видно тим, хто живе в Австралії, Східній Азії і на сході Америки.

Це буде третє з чотирьох затемнень в серії, яка почалася в квітні минулого року і завершиться у вересні. На кілька хвилин Місяць стане темно-червоного кольору за рахунок релеївського розсіювання світла.

Почервоніння буде найбільш помітним в нижній частині Місяця, яка буде знаходитися ближче всього до тіні, що відкидається Землею.

Подія розпочнеться приблизно о 3:16 ранку за тихоокеанським часом в суботу вранці в зоні місцевого часу або в 6:16 вечора в п'ятницю за британським часом. Тривати воно буде протягом 1 години і 45 хвилин, а в середині цього часу затемнення буде повним.

Для жителів Великобританії та інших країн, які не зможуть побачити затемнення, Marshall Space Flight Center НАСА надасть пряму трансляцію події.

Фото: The Independent
Джерело: http://www.facenews.ua/news/2015/268324/
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 1799 | Додав: wiktor | Теги: Місяць, Кривавий, субота, Земля, Тінь, затемнення | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar