Головна » 2010 » Июнь » 23 » Україна посідає 4 місце у світі за багатством мінеральної сировини
14:08
Україна посідає 4 місце у світі за багатством мінеральної сировини
Україна, рейтинг, багатство мінеральної сировини, запаси корисних копалин   Згідно з рейтингами США Україна  посідає 4 місце у світі за багатством мінеральної сировини, займаючи територію 0,4 % від світової суші – такі дані навів перший заступник голови Державної геологічної служби Дмитро Гурський під час відкриття експозиції виставки «Багатство надр України».  «Немає жодного виду корисних копалин в Україні, які б не могли повністю забезпечити ту чи іншу галузь української економіки в усіх її потребах... – відзначив Д. Гурський. – Але багато залежить від самої концепції державної мінерально-сировинної політики щодо використання стратегічно важливих для держави корисних копалин. Коли вона буде чітко оформлена і сформульована політичною силою, яка візьме на себе зобов’язання розвивати свій багатогранний мінерально-сировинний комплекс, тільки тоді можна буде втілити у життя всі ці задуми».

Довідково:
Експозицію виставки «Багатство надр України» було організовано в Кабінеті Міністрів України згідно з планом проведення виставок у Будинку Уряду. В експозиції представлені зразки гірничих порід і мінералів, на які багата Україна, графічні матеріали – геологічні карти багатоцільового призначення, а також зразки друкованих профільних видань. Офіційне відкриття експозиції відбулося 16 червня.

Джерело: http://www.geonews.com.ua/
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 3461 | Додав: wiktor | Теги: україна, запаси корисних копалин, рейтинг, багатство мінеральної сировини | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar