Головна » 2010 » Июнь » 8 » Україна наблизилася до "хвоста" списку миролюбних країн
21:51
Україна наблизилася до "хвоста" списку миролюбних країн
  За підсумками минулого року Україна (яка в 2009-му збільшила дохід від продажу зброї в 1,5 рази) посіла 97-ме місце (зі 149-ти) у рейтингу миролюбних країн Global Peace Index. Таким чином, Україна у порівнянні з попереднім рейтингом, "впала" на 15 пунктів, наблизившись до хвоста списку.

Найбільш мирною країною було визнано Нову Зеландію. До першої трійки також увійшли Ісландія та Японія. Далі йдуть Австрія, Норвегія, Ірландія, Данія, Люксембург, Фінляндія та Швеція.

Сполучені Штати, які очолили рейтинг "торговців смертю", посіли 85 місце – як з'ясувалося, краще йдуть справи з миролюбністю в таких країнах, як Китай, Куба та Сьєрра-Леоне.

Водночас Росія – сьома з кінця (143-е місце). Менш миролюбними виявилися тільки Ізраїль, Пакистан, Судан, Афганістан, Сомалі та Ірак, який розташувався на останньому, 149-м місці. Впритул до показників Росії наблизилася Грузія, яка посіла 142-е місце.

Автори дослідження зазначили, що результати розрахунків Глобального індексу миролюбності свідчать - світ став дещо менш миролюбним за останній рік. Зокрема, індекс демонструє зростання за низкою індикаторів, насамперед за ймовірністю масових хвилювань і заворушень, а також злочинності.

Так, Україна за рік втратила 15 пунктів – опустилася з 82-ого на 97-ме місце.

При формуванні індексу враховувалися 23 показники, зокрема політична стабільність, загроза тероризму, кількість вбивств, повага громадянських свобод, імпорт зброї, а також соціальні протести.

Джерело:  http://tsn.ua
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1885 | Додав: wiktor | Теги: україна, продаж зброї, список миролюбивості | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar