Головна » 2010 » Июнь » 8 » Україна вдруге виборола право на проведення Міжнародної сесії Європейського молодіжного парламенту
19:35
Україна вдруге виборола право на проведення Міжнародної сесії Європейського молодіжного парламенту
    Україна стане місцем проведення 65-ї міжнародної сесії Європейського молодіжного парламенту (ЄМП). Уже вдруге за понад 20-річну історію існування ЄМП, міжнародну сесію прийматиме країна, яка не є членом Євросоюзу. Відповідне рішення було прийняте міжнародним правлінням під час засідання в м. Ренн (Франція), за результатами оцінки численних заявок осередків ЄМП з різних країн Європи. Цього разу місцем проведення осінньої сесії ЄМП в Україні стане місто Львів. Про це повідомили організатори.

Міжнародна сесія на тему "Роль Європи у глобальній боротьбі із бідністю: соціальна відповідальність в дії" відбудеться з 21 по 31 жовтня 2010 року та об’єднає молодих людей віком 16-22 років з 33 країн Європи. Упродовж десяти днів вони працюватимуть у складі міжнародних комітетів, структура і загальна спрямованість яких відповідає аналогічним позиціям комітетів Європейського парламенту.

Учасники сесії проходитимуть складну багаторівневу процедуру відбору до делегації у своїх країнах. Потенційно – це люди, які прийматимуть стратегічні для Європейського Союзу рішення через 10-15 років. Приміром, серед колишніх делегатів міжнародних сесій ЄМП – віце-президент Бельгії Фрея Ван дер Бош, радник Прем’єр-міністра Франції (2002-2005) Крістіан Готшальк та інші.

"Український осередок Європейського молодіжного парламенту є одним із найактивніших національних комітетів, про що свідчать численні події, організовані в Україні за останні кілька років. У 2006 році ми вже довірили ЄМП-Україна право провести міжнародну сесії у Києві, і, переконані, що міжнародну сесію у Львові буде організовано на високому рівні", - заявив виконавчий директор ЄМП Ян-Філіпп Бек.

Джерело: http://www.osvita.org.ua/
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2599 | Додав: wiktor | Теги: молодіжний парламент, україна, Львів | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar