Головна » 2011 » Сентябрь » 1 » Україна стала однією із 17 країн-учасниць Технологічного виконавчого комітету РКЗК ООН
20:10
Україна стала однією із 17 країн-учасниць Технологічного виконавчого комітету РКЗК ООН
  Україна, ООН, учасниця, комітет, клімат, ТВК, РЗВК   Cьогодні, 1 вересня, в м. Бонн розпочалось перше Установче засідання Технологічного виконавчого комітету (ТВК) Рамкової конвенції ООН про зміну клімату (РКЗК ООН).
  ТВК створено відповідно до рішення 16-ї Конференції Сторін РКЗК ООН, що відбулася 29.11-10.12.2010 у м. Канкун, Мексика, як міжнародний керівний орган для координації заходів з передачі низьковуглецевих технологій у глобальному масштабі. Загалом до ТВК входять 17 із 194 країн – учасниць РКЗК ООН.
  Україна увійшла до Технологічного виконавчого комітету як одна з найбільш активних учасниць міжнародного переговорного процесу з питань зміни клімату, а також як країна, що послідовно відстоює особливий статус країн з перехідною економікою.
  Як відзначив представник України на засіданні ТВК Вадим Сидяченко, директор департаменту міжнародної діяльності, проектів спільного впровадження та національної системи обліку парникових газів Державного агентства екологічних інвестицій, «обрання України до складу ТВК - це висока честь для Української держави та визнання її активної позиції як у переговорних процесах з питань зміни клімату, так і у реалізації проектів, спрямованих на скорочення викидів парникових газів».
   У порядку денному засідання передбачено обрання голови ТВК та керівних органів, розподіл напрямків роботи, вироблення та затвердження правил і процедур Комітету.
  В рамках засідання Україна відстоюватиме збереження статусу країни з перехідною економікою, надання права на залучення новітніх низьковуглецевих технологій за рахунок міжнародних фондів. Також представник нашої держави планує внести пропозицію щодо закріплення за країнами з перехідною економікою права як залучати технології, так і брати участь у передачі технологій країнам, що розвиваються.
Фото: rgo.ru
Джерело: http://www.menr.gov.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1864 | Додав: wiktor | Теги: україна, комітет, оон, РЗВК, ТВК, клімат, учасниця | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar