Головна » 2010 » Октябрь » 6 » Всесвітній день охорони середовища проживання
16:14
Всесвітній день охорони середовища проживання
 Всесвітній день охорони середовища проживання, свято, 6 жовтня      6 жовтня відзначається  Всесвітній день охорони середовища проживання, який був заснований 1979 р. в рамках Конвенції про охорону дикої фауни і флори і середовища проживання в Європі (Берн, 19 вересня 1979 р.).

      Людина своєю діяльністю вже давно впливає на природу, змінюючи її. З кожним роком у світі все більше територій переходять до розряду сільгоспугідь, пасовищ, піддаються змінам у зв’язку зі зростанням міст, видобутком корисних копалин, будівництвом заводів та інших об’єктів народного господарства.

     За 19 століть нашої ери на земній кулі зникло 150 видів ссавців, в основному великих, і 139 видів птахів. Кожен зниклий вид - дуже важка і непоправна втрата.
Людина навчилася дуже багато чого: вирвалася в космос, долетіла до Місяця, але вона не зможе знову створити тура або стеллерову корову. Все, що зникає в тваринному світі, - зникає назавжди.

Використано матеріали: http://presscenter.ukrinform.ua, http://www.dilovamova.com
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 3568 | Додав: wiktor | Теги: Свято, Всесвітній день охорони середовища , 6 жовтня | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar