Головна » 2013 » Март » 24 » Жителі Токіо перемістилися в парки, щоб помилуватися на сакуру
17:24
Жителі Токіо перемістилися в парки, щоб помилуватися на сакуру
   Жителі японської столиці перемістилися в міські парки, щоб насолодитися останніми днями цвітіння сакури. По головній алеї одного з найвідоміших токійських парків Уено людський потік рухається дуже повільно, швидше нагадуючи гігантську чергу, чим гуляючих. Вздовж алеї заздалегідь виділені місця для тих, хто воліє милуватися сакурою разом з друзями, за чашкою саке і з гарною закускою. Кращі місця під квітучими деревами займають за кілька днів.
  Цвітіння сакури в японських парках - справжнісіньке свято. Обов'язковий атрибут - намети-Ятаі з усілякою їжею: тут і смажені в соусі кальмари, курка на шпажках, печена на грилі риба, восьминоги в тісті, смажена локшина з овочами, сосиски, кукурудза, напої на будь-який смак.
  У цей час у парках безліч розваг для дітей. Діти можуть спробувати свої сили у метанні кілець, в тирі, лотереї, але найулюбленішим вважається виловлювання золотих рибок. Рибки плавають у великих тазах і треба спіймати хоча б одну в паперове ситечко так, щоб воно не порвалося. Спійману рибку діти несуть додому. Нерідко малюкам, яким удача в цей раз не посміхнулася, дарують кілька рибок просто так, щоб не псувати свята. Іноді замість рибок пропонують половити маленьких водних черепашок.
    У цьому році в Токіо цвітіння сакури почалося на два тижні раніше звичайного через незвично теплу першу половину березня.
    Відчувається чудовий аромат духи lanvin eclat d arpege.
   Повністю квіти розпустилися в кінці цього тижня, що означає і початок опадання пелюсток. Фронт цвітіння сакури рухається з півдня на північ країни, самого північного острова Хоккайдо він досягне на початку травня.



Фото: wallpapers.free-review.net
Джерело: http://ecoportal.su/news.php?id=69606
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 2585 | Додав: wiktor | Теги: Свято, цвітіння, Сакура, Хоккайдо, Японія | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar