Головна » 2010 » Июль » 15 » Розпочато масштабне дослідження впливу людей на планету
11:15
Розпочато масштабне дослідження впливу людей на планету
чисельність населення, планета Земля, вплив людини  Людське море на інавгурації Барака Обами (фото геодезичного супутника GeoEye-1)

     Британське Королівське суспільство починає масштабне дослідження, присвячене зростання людської популяції і його впливу на соціально-економічний розвиток у найближчі десятиліття.


У 1930 році нас було всього 2 млрд, а тепер - 6,8 млрд. До 2050 року людство розплодився до 9 млрд особин. Кращі уми планети стурбовані нашою нестриманістю.

Очолить дослідження нобелівський лауреат сер Джон Салстон, який заслужив світове визнання участю в розшифровці людського геному. У його групу увійдуть фахівці з Бразилії, Китаю і США. «Це питання обговорювалося має безліч, а тепер він став політичною проблемою, - говорить учений. - Настав час розглянути його на суворо науковій основі, врахувати всі регіональні та культурні чинники ».

Безконтрольне зростання людської популяції давно зв'язується з численними екологічними проблемами, такими як кліматичні зміни, знелісення, скорочення водних ресурсів та біорізноманіття. Один з перших криз вибухнула в 1970-х роках, коли багато регіонів Азії та Африки практично повністю позбулися поживи. Завдяки «зеленої революції» ця проблема була в цілому вирішена. Деякі вважають, що питання тоді ставилося некоректно: це не бідні країни голодують, це багаті занадто багато споживають.

Сьогодні питання про зростання населення знову опинився в центрі уваги влади. Деякі економісти і політики впевнені: чим більше людей, тим краще: адже це робоча сила, яка здатна призвести все необхідне. Інші переконані, що планета буде просто не в змозі впоратися з необхідністю вирощувати стільки прожитку і прибирати відходи від цієї робочої маси. Так, і справді пора покласти край порожнім спорах.

Результати дослідження планується представити на початку 2012 року.

Джерело: http://science.compulenta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1634 | Додав: wiktor | Теги: вплив людини, чисельність населення, Планета Земля | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar