Головна » 2012 » Июль » 31 » Понад 23 тисяч гектарів лісу горить в регіонах Сибіру
06:25
Понад 23 тисяч гектарів лісу горить в регіонах Сибіру
  Лісова пожежаПлоща лісових пожеж в регіонах Сибірського федерального округу за минулі вихідні дні виросла з 15 до більш ніж 23 тисяч гектарів; ліси горять у Красноярському краї, Томській, Іркутської областях і Туві, повідомляє в понеділок окружний департамент лісового господарства.
   "Станом на 30 липня на землях лісового фонду Сибірського федерального округу силами лісової охорони, федерального резерву" Авіалесоохрана "і залучених сил суб'єктів ліквідовано 42 лісових пожежі на площі понад 1,2 тисячі гектарів", - говориться в повідомленні.
   32 лісових пожежі на площі понад 6000 гектарів локалізовані, в тому числі десять великих на площі понад 4,6 тисячі гектарів, а 42 лісових пожежі ліквідовані, у тому числі три великих на площі 950 гектарів. Для гасіння пожеж залучалося понад 3,5 тисячі осіб, 332 одиниці пожежної техніки, 22 повітряних судна. Для ліквідації лісових пожеж в окрузі залучено 410 фахівців федерального резерву ФБУ "Авіалесоохрана".
   У Томській області за минулу добу ліквідовано одну великий лісову пожежу на площі 310 гектарів. Ще 11 пожеж на площі 4,7 тисячі гектарів були локалізовані, в тому числі десять великих пожеж в Верхнекетському, Каргасокському, Колпашевському, Молчанівському, Томському і Первомайському районах.
   Всього на території Томської області в даний час зареєстровано 34 лісових пожежі на площі 10,3 тисячі гектарів. Для надання допомоги в стабілізації лісопожежної обстановки в Томську область направлені 100 парашутистів-десантників, які раніше брали  участь в стабілізації лісопожежної обстановки в Хабаровському краї. 203 фахівця федерального резерву "Авіалесоохрана" продовжують надавати допомогу в стабілізації обстановки. Всього в регіоні на гасінні пожеж працює більше 1,1 тисячі осіб, 98 одиниць пожежної техніки, 3 повітряних борти.
  На території Красноярського краю палахкотить 83 лісових пожежі на площі понад 11,8 тисячі гектарів. За минулу добу були ліквідовані 23 пожежі на площі 782 га, в тому числі дві великих, а 16 пожеж на площі понад 1 тисячі гектарів локалізовано.
  Для допомоги в стабілізації ситуації в край направлено 205 парашутистів-десантників з Забайкальського краю, Іркутської області, Бурятії і Амурської області. Продовжують боротися з вогнем 127 парашутистів-десантників федерального резерву "Авіалесоохрана. В край направлено два важких військово-транспортних літака Іл-76 Міноборони РФ з Таганрога, повідомили в неділю в ГУМНС по Красноярському краю. Літак Іл-76 одноразово вміщує на борт 42 тонни води , а дальність польоту становить близько 700 кілометрів від місця базування, що дозволить гасити вогнища загоряння не тільки поруч з Красноярським, а й в недоступних зонах північних районів краю - Богучанському, Кежемському, Єнісейському, Мотигінському.
  Всього на гасінні лісових пожеж у краї задіяно понад 1,2 тисячі осіб, 202 одиниці пожежної техніки, 13 повітряних суден.
   У Республіці Тува зареєстровано 11 лісових пожеж на площі понад 1 тисячі гектарів. В Іркутській області - дві лісові пожежі на площі 47 гектарів.
   За минулу добу в день виявлення були ліквідовані лісові пожежі в Бурятії, Алтайському краї, Новосибірській, Омській областях.
   "Всього за станом на сьогодні в Сибірському федеральному окрузі діє 131 лісова пожежа на площі 23,249 тисячі гектарів. Загроз населеним пунктам і об'єктам економіки в окрузі немає", - йдеться в повідомленні.
   Аномально спекотна, суха погода вже два місяці тримається в північній частині Сибірського федерального округу. Температурний фон сягає позначки понад 35 градусів. За даними Росгідрометеоцентра, в найближчу добу опади не очікуються.

Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://ecoportal.su/news.php?id=63748
Категорія: Природні катаклізми | Переглядів: 2132 | Додав: wiktor | Теги: ліс, тува, Сибір, спека, тюмень, пожежа | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar