Головна » 2011 » Июнь » 7 » Сибір продовжує горіти
09:02
Сибір продовжує горіти
  ліс, лісова пожежа, Росія, Сибір  У Сибірі за минулу добу площа лісових пожеж збільшилася більш ніж на 1000 га і досягла позначки в 27148,7 га, повідомляє РБК з посиланням на Сибірський регіональний центр МНС РФ. При цьому у відомстві стверджують, що за неділю їм вдалося згасити 85 пожеж.
    За відомостями Авіалесохрани, всього на території регіону розташовується 136 вогнищ лісових пожеж, 48 з них локалізовані. Сама критична ситуація склалася в Красноярському краї та Іркутській області. Проте в МНС повідомляють, що немає ніякої загрози для населених пунктів, а основною причиною виникнення пожеж є діяльність населення.
   У європейській частині Росії початок пожежонебезпечного періоду очікується в цьому місяці. Синоптики обіцяють тут літні температури близько і вище за середньорічну норму, при деякому нестачі вологи. Однак аномальної спеки, подібної торішньої, не очікується. Тим не менш захисники природи вважають, що загроза для ряду областей Центральної Росії, включаючи Підмосков'ї, надзвичайно велика. За словами представників Всесвітнього фонду дикої природи - WWF, місцеві ліси не готові до вогненебезпечних сезону: після пожеж минулого літа і випав в грудні «крижаного дощу» у них накопичилося величезна кількість сухої деревини, яка не тільки є готовим паливом для лісових пожеж, а й являє собою кормову базу небезпечних комах-шкідників. У багатьох районах цей сухостій до початку квітня не був прибраний.
   А перші осередки палаючої трави в Московській області були зафіксовані фахівцями Всесвітнього фонду дикої природи (WWF Росії) були зафіксовані на початку квітня, один з них розташовувався поруч з лісництвом. Цього разу вогонь не встиг дійти до лісу і був оперативно загасили співробітниками МНС.
  Нагадаємо, що минулого літа лісові та торф'яні пожежі охопили практично всю європейську частину Росії. За даними Міністерства регіонального розвитку РФ, на 25 серпня 2010 р. у результаті них постраждали 147 населених пунктів, згоріло близько 2,5 тис. житлових будинків. На пожежах загинуло не менше 60 чоловік, у тому числі 3 співробітники МНС. Загальний матеріальний збиток оцінюється в 85500 млн руб. Стихійне лихо негативно відбилося і на здоров'я росіян: як повідомляв «Навколо світу», смертність у нашій країні в результаті збільшилася в 5 разів, і за літо-2010 загинуло на 56 тис. осіб більше, ніж роком раніше.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru/
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1943 | Додав: wiktor | Теги: ліс, Сибір, Росія, лісова пожежа | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar