Головна » 2010 » Ноябрь » 18 » Австралія в загальному списку зниження народжуваності
17:52
Австралія в загальному списку зниження народжуваності
Австалія, народжуваність, демографія, зниження народжуваності, рейтинг країн     В Австралії знижується народжуваність і зростає середній вік батьківства та материнства. Згідно з даними австралійського Бюро статистики, з 295 738 немовлят, що народилися в країні в минулому році, 55 937 народилися у мам у віці між 35 і 39 роками, в той час як у матерів у віці 20-24 роки народилося лише 42 067 дітей.
     Сумарний коефіцієнт народжуваності у 2009 році опустився вниз з 1,96 дитини на одну жінку до 1,9.
    Професор демографії Австралійського національного університету Пітер МакДональд сказав, що середній вік дітородіння згодом знизиться.

«До досягнення 30 років багато жінок відкладали свої перші народження, а потім рівень народжуваності зріс, тому що ці жінки почали народжувати зараз, коли їм вже за 30», - сказав він.

Середній вік австралійських матерів, які зареєстрували народження в минулому році, становив 30,6 року, від 29,7 у 1999-му. Середній вік батьків також слідував за висхідною тенденцією, досягши за підсумками минулого року 33 років.

У 2009 р. коефіцієнти народжуваності знизилися у всіх вікових групах, крім жінок у віці 40-44 років, які чинили опір даної тенденції і стали народжувати частіше, і жінок у віці 45-49 років, у яких рівень народжуваності залишався тим самим.

За останнє десятиліття рівень народжуваності знизився в усіх великих регіонах світу, крім Північної Америки, де коефіцієнт сумарної народжуваності залишився на рівні близько двох дітей на жінку, що трохи нижче рівня, необхідного для простого заміщення поколінь.

    Довідка

    Сумарний коефіцієнт народжуваності, або коефіцієнт сумарної народжуваності (Total fertility rat, TFR), - узагальнюючий показник інтенсивності народжуваності гіпотетичного покоління, що не залежить від вікової структури. Дорівнює сумі повікова коефіцієнтів народжуваності. Характеризує середня кількість дітей, яке народила б жінка гіпотетичного покоління за все своє життя за умови відсутності смертності та збереження протягом всього її життя повікова коефіцієнтів народжуваності даного року.

    В умовах низької смертності для простого заміщення поколінь коефіцієнт фертильності повинен бути не нижче 2,15. Найвищий коефіцієнт фертильності в світі в Нігері - 7,75, найнижчий у Макао - 0,91 (на 1 січня 2009 р.).

Джерело: http://www.rgo.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 3271 | Додав: wiktor | Теги: народжуваність, рейтинг країн, зниження народжуваності, Австалія, демографія | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar