Головна » 2010 » Ноябрь » 18 » Кардинальних кліматичних змін в Індії залишилося чекати двадцять років
17:59
Кардинальних кліматичних змін в Індії залишилося чекати двадцять років
кліматичні зміни, Індія, прогноз, Кашмір       Протягом двадцяти років середня температура в Індії може перевищити показник 1970-х на 2 ˚ C, що призведе до серйозної зміни мусонного циклу і завдасть непоправної шкоди сільському господарству, а також різко погіршить ситуацію з доступом до питної води.

Додайте до цього до збільшення інтенсивності повеней в одних регіонах та посухи - в інших. Малярія пошириться далі на північ, досягнувши Кашміру і Гімалаїв.

Саме екстремальне підвищення температури відбудеться в прибережних районах. Їм також загрожує зростання рівня моря. Передбачається, що мангрові ліси, розташовані уздовж узбережжя Західної Бенгалії, повністю опиняться під водою. Калькутті, Мумбаї, Ченнаї і іншим великим містам теж варто почати турбуватися.

Експерти ООН передбачали, що в Індії стане на 2 ˚ C тепліше тільки в 2050 році. У зв'язку з цим уряд зобов'язався виділяти 2% свого валового внутрішнього продукту на проекти з боротьби з кліматичними змінами. На думку екологічних активістів, цього недостатньо, враховуючи невирішеність таких проблем, як профілактика захворювань, доступ до їжі та питної води.

Доповідь, в якому детально описуються всі ці жахи, складено 220 індійськими вченими з 120 інститутів напередодні саміту ООН з питань клімату, який почнеться 29 листопада в Канкуні (Мексика). Захід зробить чергову спробу досягти глобальної угоди з обмеження викидів парникових газів. На торішній конференції в Копенгагені деякі країни взяли на себе зобов'язання обмежити підвищення середньої температури Землі двома градусами в порівнянні з тим, що було 200 років тому, коли людство тільки починало налягати на викопне паливо.

Джерело: http://science.compulenta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2786 | Додав: wiktor | Теги: прогноз, Кашмір, Індія, кліматичні зміни | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar