Головна » 2010 » Ноябрь » 18 » ООН виходить на орбіту
17:57
ООН виходить на орбіту
ООН, супутник, орбіта Землі, UNESCOSat       Організація Об'єднаних Націй вперше задумалася про вихід на космічні простори. Заплановано створення супутника, призначеного для розвитку освіти та міжнародного співробітництва в галузі науки.

На щастя, $ 5 млн буде витрачено не тільки на пропаганду. Апарат UNESCOSat вийде на орбіту з низкою корисних вантажів. Наприклад, Технологічний інститут штату Флорида (США) забезпечить його двома вантажами з бактеріями.

Перший призначений для вивчення життєдіяльності мікроорганізму Shewanella MR-1 в умовах мікрогравітації, щоб визначити його придатність до тривалого космічного подорожі. Грубо кажучи, вчені хочуть поглянути, чи зможе Shewanella переробляти екскременти астронавтів у водень для використання в якості бортового палива. На Землі вони з цим справляються чудово, а ось як поведуть себе в космосі ...

Другий експеримент націлений на перевірку здатності деяких бактерій виживати в корі заморожених об'єктів Сонячної системи (наприклад, на крижаних шапках Марса). Кінцева завдання дослідження - розробка методів виявлення слідів вимерлих форм життя в ході майбутніх космічних експедицій.

Вантажі складаються з посудини для зберігання, ємності для змішування, електромагнітного насоса і полігону.

Супутник планується запустити в першій половині 2011 року і залишити на орбіті на п'ять років.

Джерело: http://science.compulenta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1727 | Додав: wiktor | Теги: Супутник, орбіта Землі, оон, UNESCOSat | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar