-->Головна » 2011 » Январь » 17

Британський Принц Гаррі відправиться на Північний полюс

    Британський принц Гаррі відправиться на Північний полюс, повідомляє Agence France-Presse. Він зробить 320-кілометрову подорож в компанії військових-інвалідів, що служили в Афганістані.

Очікується, що похід за участю принца Гаррі розпочнеться 23 березня в Сибіру. Прийти до Північного полюса військові і принц розраховують 24-25 квітня, за кілька днів до церемонії одруження брата Гаррі - принца Вільяма з його коханою, Кейт Міддлт ... Читати далі»

17.01.2011

Кліматичні таємниці Маріанської западини

   Нове наукове дослідження твердить, що океани відіграють більшу роль у регулюванні клімату Землі, ніж вважалося раніше. Науковці кажуть, що глибоководні западини відіграють більшу роль у регулюванні обсягів двоокису вуглецю, а отже й клімату. Міжнародна команда науковців опустила пристрій, якій може витримувати величезний тиск, аби вивчити д ... Читати далі»

17.01.2011

В умовах вічної мерзлоти

   Нова науково-дослідна станція по вивченню Арктики з'явиться в Якутії до середини 2012 року. Її відмітними особливостями стануть комфортні умови для співробітників і висока екологічність.

Станція буде побудована на острові Самойловський, в тому місці, де ріка Лена впадає в море Лаптєвих і стане будинком для фахівців, що вивчають арктичну зону Східного Сибіру. Головною відмітною особливістю станції стане її багатофункціональність, а т ... Читати далі»

17.01.2011

У загальних рисах ефект Коріоліса був передбачений за 200 років до його відкриття

  У 1835 році французький фізик і інженер Гаспар-Гюстав  Коріоліса описав ефект, пізніше названий його ім'ям: під що обертається системі відліку (наприклад, на поверхні Землі) спостерігачеві здається, що тіла рухаються по вигнутій траєкторії.

Крістофер Грені з Товариства Джефферсона та Технічного коледжу Луїсвілля (штат Кентуккі, США) з'ясував, що в загаль ... Читати далі»

17.01.2011

Холодна зима в Європі викликана грою атлантичних течій

   Надзвичайно холодна зима в Європі, викликана зміною течій Атлантичного океану: замість звичайного вітру, зігрітого Гольфстрімом, на старенькуЄвропу  дихнуло Північним полюсом.

Течії Світового океану мають величезний вплив на глобальний клімат. Наприклад, так званий великий океанський конвеєр переносить тепло з одних областей планети в інші. «Запускає» його вода, яка «тоне» у північно-східній частині Атлантики. Цей процес змушує ... Читати далі»

17.01.2011

Волонтери ООН приберуть в Одесі

    Масштабну акцію з пошуку несанкціонованих звалищ сміття та прибирання зелених зон Одеси мають намір провести активісти національної програми "Зробимо Україну чистою". Це частина всесвітньої кампанії "Зробимо планету чистою".

Ініціатор - організація "Програма Волонтери ООН", створена 40 років тому Генеральною Асамблеєю ООН. За словами координатора програми Джованні Моцареллі, екологічна ситуація в Одесі залишає бажати кращого, і ... Читати далі»

17.01.2011

Врятувати білих ведмедів від зникнення може тільки скорочення викидів парникових газів

       Білий ведмідь (Ursus maritimus), символ Арктики, швидше за все зникне з лиця Землі до кінця цього століття. Причина - тривале глобальне потепління і як наслідок - швидке скорочення льодового покриву Північного Льодовитого океану. Для білого ведмедя лід, який зберігається на морі протягом усього року, - необхідна умова існування, оскільки тільки з льоду він може видобувати свою основну їжу - тюленів. Відповідно, прогно ... Читати далі»

17.01.2011

Оприлюднено проект Національного плану дій з охорони навколишнього природного середовища

      Відповідно до статті 20 Закону України "Про охорону навколишнього природного середовища", Конвенції ЄЕК ООН "Про доступ до інформації, участь громадськості в процесі прийняття рішень та доступ до правосуддя з питань, що стосуються довкілля" та з метою забезпечення права громадськості брати участь у прийнятті рішень щодо охорони довкілля, Мінприроди оприлюднило проект Національного плану дій з охорони навколишнього природног ... Читати далі»

17.01.2011

Проект «Еко-Стрим» оголошує конкурс на кращий сценарій на екологічну тему!

      Мета проведення Конкурсу: відбір 15-30 найкращих сценаріїв для зйомки відеороликів, що будуть пробуджувати екологічну свідомість громадян України, навчати їх екологічно правильній поведінці у повсякденному житті.

З 17 січня до 28 лютого 2011 р. триває конкурс. Надішли сценарій на тему «Сміття» (роздільний збір, переробка, результат недбальства тощо). Креативні ідеї та Твоя думка – головна основа сценарію.

Варт ... Читати далі»

17.01.2011

Руйнівна вода

$IMAGE1-left$         Тисячі австралійців у штаті Вікторія були змушені покинути свої будинки, рятуючись від повені, повідомляє BBC News. Потоки води вже затопили деякі міста на півночі штату і загрожують 1400 будинкам в 43 інших населених пунктах.

Влада Вікторії кажуть, що повінь стала одним з найсильніших, коли або що відбувалися в штаті. Найбільш постраждалими від стихії стали міста Ечука (Echuca) і Хорше ... Читати далі»

17.01.2011