Головна » 2011 » Январь » 17 » В умовах вічної мерзлоти
18:43
В умовах вічної мерзлоти
   Нова науково-дослідна станція по вивченню Арктики з'явиться в Якутії до середини 2012 року. Її відмітними особливостями стануть комфортні умови для співробітників і висока екологічність.

Станція буде побудована на острові Самойловський, в тому місці, де ріка Лена впадає в море Лаптєвих і стане будинком для фахівців, що вивчають арктичну зону Східного Сибіру. Головною відмітною особливістю станції стане її багатофункціональність, а також максимально можливі умови комфорту для співробітників. Влітку тут зможе проживати від 20 до 25 осіб, а взимку - приблизно половина цієї кількості. Проект передбачає будівництво трьох стаціонарних блоків - житлового, побутового та дослідницького, кожен з яких буде обладнано сучасними теплоізоляційними конструкціями, надійною системою енергопостачання та подачі води, а також системою утилізації відходів, завдяки якій робота станції не буде наносити жодної шкоди довкіллю. Матеріали для будівництва стаціонару планується завозити по Північному морському шляху і по річці Лена.

Після завершення будівельних робіт в середині 2012 року вчені зможуть впритул приступити до безпосередніх досліджень. Основним напрямком їх досліджень стане вивчення динаміки мерзлоти прибережно-шельфової зони - як в береговій, так і в підводній частині. Для цього станцію оснастять самим передовим обладнанням, приладами та спецтехнікою, розрахованої на багатопрофільні дослідження в суворих умовах Арктики.
Фото: www.rgo.ru
Джерело: http://www.rgo.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1596 | Додав: wiktor | Теги: Самойловський, Якутія, Арктика, науково-дослідна станція | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar