Головна » 2011 » Январь » 17 » Руйнівна вода
09:12
Руйнівна вода
$IMAGE1-left$         Тисячі австралійців у штаті Вікторія були змушені покинути свої будинки, рятуючись від повені, повідомляє BBC News. Потоки води вже затопили деякі міста на півночі штату і загрожують 1400 будинкам в 43 інших населених пунктах.

Влада Вікторії кажуть, що повінь стала одним з найсильніших, коли або що відбувалися в штаті. Найбільш постраждалими від стихії стали міста Ечука (Echuca) і Хоршем (Horsham).

На сьогоднішній день жертвами повені стали як мінімум 18 осіб. Ще десятки вважаються зниклими без вісті. Всі загиблі були жителями північного штату Квінсленд, де в даний час рівень води вже значно знизився, що дозволило розпочати операції із зачистки місцевості в Брісбане та прилеглих територіях. У Квінсленді затопленими опинилися щонайменше 30 тис. будинків, а багато районів залишилися без електрики. Експерти вважають, що на усунення наслідків повені в штаті може знадобитися кілька місяців.

Тим часом в Бразилії, яка постраждала від літніх злив, багато жителів продовжують залишатися в будинках, які в будь-який момент можуть бути зруйновані обвалами. Незважаючи на ризик в будь-який момент позбутися життя, вони категорично відмовляються поповнювати багатотисячну армію тих, хто втратив дах і мусить тепер жити в притулках.

За останніми даними від повеней і зсувів всього за кілька днів в Бразилії загинули як мінімум 626 осіб, повідомляє Associated Press. З кожним днем цей показник зростає. Муніципальні і федеральні влади організували центр для реєстрації зниклих без вісті і безкоштовно розповсюдили серед населення 35 тис. мобільних телефонів, пожертвуваних телекомунікаційними компаніями. Планується також переселити 2500 чоловік, розміщених зараз в спортзалі, в 18 невеликих, краще організованих притулках в церквах, на складах і в інших придатних будівлях.

У Тересополіс, де через зсуви бездомними стали понад 3 тис. городян, привезені понад 2 тис. наметів, кожна з яких здатна вмістити до 10 чоловік. Люди зможуть залишатися в цих наметах біля півроку, поки влада не вирішить проблему з постійним житлом.

«Навколо Світу» розповідав, що від масштабних повеней страждає і Німеччина. Там річки вийшли з берегів і затопили кілька міст. Фахівці з природним катаклізмам звинувачують у піднесенні рівня річок до рекордного рівня сильні снігопади, що обрушилися на країну в грудні минулого року, а також різке зростання атмосферних температур, що викликав швидке танення снігів.
Фото: www.vokrugsveta.ru
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1911 | Додав: wiktor | Теги: повінь, Австралія, штат Вікторія | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar