Головна » 2011 » Январь » 31 » Складено карту світового наукового співробітництва
10:01
Складено карту світового наукового співробітництва
   Співробітник консалтингової компанії Science-Metrix Олів'є Бошен (Olivier Beauchesne) склав карту світового наукового співробітництва. Подробиці її створення автор наводить у своєму блозі, а саму карту у високому розширенні можна знайти тут.

Бошен використовував інформацію з баз наукових статей Scopus і Web of Science - його цікавили дані про місце роботи вчених. Якщо в числі авторів статті виявлялися дослідники з двох різних міст, то Бошен зараховував взаємодія між цими населеними пунктами. У результаті Бошен отримав велику кількість таких пар і завдав їх на карту у вигляді ліній, що з'єднують міста. Чим більша кількість зв'язків набиралося для кожної пари, тим яскравішим був колір лінії (яскравість збільшувалася за логарифмічною шкалою).

На підсумковій карті видно, що найбільш інтенсивними виявилися зв'язку усередині одного континенту. Найбільша кількість міжконтинентальних зв'язків утворено між країнами Європи та США.

Нещодавно інший колектив учених провів ще одне цікаве дослідження за подібною тематикою. Автори показали, що статті фахівців, що працюють в безпосередній близькості один від одного, більш популярні (тобто їх частіше цитують у статтях інших учених), ніж статті, автори яких працюють у різних місцях.

 
Фото: www.lenta.ru
Джерело: http://www.lenta.ru
Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1783 | Додав: wiktor | Теги: суспільство, наукове співробітництво, карта | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar