Головна » 2011 » Январь » 31 » У Волинській області пропонують переселити бобрів
10:15
У Волинській області пропонують переселити бобрів
  У Волинській області через різке збільшення популяції бобрів назріває проблема постійного руйнування дамб. Про це повідомили в обласному виробничому управлінні водних ресурсів і водного господарства.

За даними управління, на сьогоднішній день бобрів в регіоні налічується близько 5 тисяч. Якщо кілька років тому вони зустрічалися тільки в північних районах, то сьогодні їх можна побачити на будь-якому водному об'єкті області.

Як повідомляє УНІАН, бобри завдають значної шкоди захисним дамбах, будують греблі і руйнують береги річок та меліоративних каналів. Внаслідок цього підтоплюються і затоплюються сільськогосподарські угіддя, лісові масиви та території населених пунктів.

За даними управління, усунення наслідків діяльності бобрів потребує значних фінансових затрат і людських ресурсах. Щорічно Камінь-Каширське, Любешівському, Ратнівське і та інші управління водного господарства області виділяють на ремонти дамб та ліквідацію бобрових гребель десятки тисяч гривень.

Облводгосп неодноразово звертався до профільних організацій з пропозицією про переселення бобрів або застосування інших заходів з мінімізації збитків від їх діяльності, але до цих пір ця проблема залишається невирішеною.

У сусідній Білорусі, яка також страждає від життєдіяльності бобрів, чисельність їх популяції вже давно регулюється на державному рівні, зазначають у Волинському обласному виробничому управлінні водних ресурсів і водного господарства.
Фото: www.newsukraine.com.ua
Джерело: http://www.newsukraine.com.ua
Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1502 | Додав: wiktor | Теги: дамба, Волинська область, Переселення, бобри, Руйнування | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar