-->Головна » 2011 » Июнь » 30

ООН визнала посуху на сході Африки найгіршою за 60 років

ООН, посуха, Сомалі, Африка, голод  ООН визнала посуху на території півострова Сомалі (Африканського рогу) найгіршою за останні 60 років, повідомляє AFP. Наслідки цієї посухи вже відбилися на десяти мільйонах чоловік.
   У деяких районах, розташованих далеко від узбережжя, почався голод. Мала кількість опадів у сезон дощів і зростання цін на продовольство призвели до різкої нестачі ... Читати далі»

30.06.2011

Хмара вулканічного попелу знову порушила авіасполучення в Австралії

Пуйеуе, вулкан, Чилі, австралія, Нова Зеландія, авіасполучення  Хмара попелу, що утворилося в результаті виверження  чилійського вулкана Пуйеуе ... Читати далі»

30.06.2011

Африка втрачає слонів

Африка, слон, популяція, зменшення  За останні сорок років у західній та центральній частині африканських саван кількість слонів зменшилася вдвічі.
  За оцінкою зоологів з Оксфордського університету (Великобританія), в Суду-сахеліанському районі (а це 20% Африканського континенту) залишилося всього 7750 слонів. Це рівно вполовину менше того, що було в 1970-х.
  Половина з 23 вивчен ... Читати далі»

30.06.2011

Так швидко Гренландія ще не танула

гренландія, дослідження, танення, лід, глобальне потепління   Торік льодовий щит Гренландії танув швидше, ніж за останні півстоліття.
   Національне управління океанічних і атмосферних досліджень США, доповівши про це в спеціальній заяві, зазначає, що це одна з цілої низки безсумнівних прикмет зміни клімату. «Світ продовжує нагріватися, - пишуть вчені. ... Читати далі»

30.06.2011

Економічна криза вдарила по народжуваності в розвинених країнах

засуха, токсичність, вода, організми  У 2008 році загальне довгострокове зростання народжуваності в розвинених країнах, що спостерігалося вперше з 1960-х, припинилося.
  Дослідники з Віденського інституту демографії та Міжнародного інституту прикладного системного аналізу (обидва - Австрія) зібрали і проаналізували новітні дані ... Читати далі»

30.06.2011

Засуха збільшує токсичність елементів, розчинених у воді

засуха, токсичність, вода, організми  Ряд південних областей Сполучених Штатів переживає нині найтривалішу посуху з 1887 року. Дослідники з Університету Бейлора показали, що страждають не тільки люди.
  Засуха робить деякі хімічні речовини більш токсичними для риби і інших водних організмів.
  Дослідники збирали зразки з 23 ... Читати далі»

30.06.2011

Україна націлилася на монгольські корисні копалини

 Україна, Монголія, вугілля, корисні копалини, видобуток, Янукович  Україна вивчає питання про відкриття в Монголії підприємств з видобутку корисних копалин. Про це повідомив Президент України Віктор Янукович на спільній прес-конференції з Президентом Монголії Цахиагийн Елбегдоржем.
   "Безумовно, ми маємо велику зацікавленість, щоб брати участь в розробці корисних копалин на території Монголії з п ... Читати далі»

30.06.2011

Шляхи морських хижаків і жертв перетнулися в двох точках океану

  хижаки, жертви, міграція, Тихий океан Вчені протягом дев'яти років досліджували шляхи міграції водних хижаків в Тихому Океані. Зіставивши накопичені дані з різних видів, вони виявили дві області підвищеної активності: на західному узбережжі Сполучених Штатів і на водному шляху між Гаваями і Аляскою. Ці міграційні коридори привертають хижаків сезонною великою кількістю їжі, і надто великим стовпотворіння пере ... Читати далі»

30.06.2011