Головна » 2011 » Июнь » 30 » ООН визнала посуху на сході Африки найгіршою за 60 років
10:16
ООН визнала посуху на сході Африки найгіршою за 60 років
ООН, посуха, Сомалі, Африка, голод  ООН визнала посуху на території півострова Сомалі (Африканського рогу) найгіршою за останні 60 років, повідомляє AFP. Наслідки цієї посухи вже відбилися на десяти мільйонах чоловік.
   У деяких районах, розташованих далеко від узбережжя, почався голод. Мала кількість опадів у сезон дощів і зростання цін на продовольство призвели до різкої нестачі їжі в Джібуті, Ефіопії, Кенії, Сомалі і Уганді. У деяких районах Кенії ціни на зерно зросли більш ніж на 80 відсотків у порівнянні із середнім показником за п'ять років. В Ефіопії зростання цін на продовольчі товари склав 41 відсоток. Критичний брак продовольства також зафіксували в 11 районах Кенії.
  При цьому, як повідомляє Reuters, до Кенії за останні два тижні змушені були тікати понад 20 тисяч сомалійців. Щомісячний відтік жителів з схильних посухи районів, за інформацією ООН, склав близько 10 тисяч осіб.
  Представник підрозділу ООН з питань надання гуманітарної допомоги (UN Office for the Coordination of Humanitarian Affairs) Елізабет Бірс (Elisabeth Byrs) заявила про необхідність збільшення фінансування постраждалих районів. За її словами, Джібуті отримала лише 30 відсотків необхідних коштів, а Сомалі і Кенія - близько половини. Якщо в ситуацію не виправити найближчим часом, масштаби наслідків посухи можуть стати набагато серйозніше, передає Lenta.Ru.

Фото: sauer-thompson.com
Джерело: http://www.livestream.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2269 | Додав: wiktor | Теги: голод, Сомалі, оон, африка, посуха | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar