-->Головна » 2011 » Июль » 01

Білорусь хоче перейти на українську електроенергію

Україна, Білорусь, Електроенергія, Український    Заступник прем'єра Білорусі Володимир Семашко написав листа першому віце-прем'єру Андрію Клюєву з вибаченнями за прострочення платежів за електроенергію
  Він також висловив надію на «розвиток добросусідських відносин і відновлення постачань електроенергії з України », пишуть« Ведомости ».
  Мінськ висловив готовн ... Читати далі»

01.07.2011

Чорнобиль відкриють для туристів максимум через місяць

Турист, МНС, Балога, Чорнобиль  Вільні турпоїздки до Чорнобиля невдовзі відновлять. Це пообіцяв міністр з питань надзвичайних ситуацій Віктор Балога
   «У мене була розмова з генпрокурором, і ми найближчим часом вирішимо це питання. Це відбудеться через 1-2 тижні, максимум - через місяць », - наводить слова Балоги газета Сегодня.
   22 червня доступ ту ... Читати далі»

01.07.2011

Літаки залишають дірки в хмарах і змінюють погоду

Погода, Літак, Учений, Вчені, Хмари  Згідно з результатами дослідження західних вчених, літаки залишають дірки в хмарах і викликають незвичайне явище, яке сприяє збільшенню опадів в зонах, наближених до великих аеропортів
   Літак «заморожує краплі води в хмарах і залишає після себе стрічки кристалічного льоду», - заявив фізик з Національного центру атмосф ... Читати далі»

01.07.2011

Україна почала видобуток урану

СхідГЗК , уран, україна, видобуток, Жовті Води  Державне підприємство "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" (Жовті Води, Дніпропетровська область) почало промисловий видобуток уранової руди на Новокостянтинівському родовищі у Кіровоградській області. Про це повідомивло інформоване джерело. За його словами, промисловий видобуток було розпочато в червні.
  Пре ... Читати далі»

01.07.2011

Австалійські аборигени міняли погоду

Австралія, абориген, погода, сільське господарство, випалювання, мусони  Коли перші європейські поселенці в XVII столітті добралися до Австралії, їх здивував незвичний метод ведення сільського господарства. Аборигени північній частині континенту випалювали пасовища і ріллі в холодні місяці сухого сезону, що передують зимовим мусонам. Тим самим вони стимулювали зроста ... Читати далі»

01.07.2011

Сезон ураганів в Атлантиці

тропічний шторм, ураган, сезон, Арлін, Атлантика, США, Мексика   Перший тропічний шторм, вісник сезону атлантичних ураганів, набирає силу, рухаючись до центру Мексиканської затоки і несучи загрозу повеней і грязьових зсувів, передає Associated Press.
  Тропічний шторм Арлін (Arlene) може бути слабким ураганом до того моменту, як підійде до берегів США на п ... Читати далі»

01.07.2011

Новий землетрус в Японії

Нагано, землетрус, Японія   Принаймні 7 людей постраждали в результаті землетрусу в центральній частині Японії, повідомляє агентство Associated Press з посиланням на Метеорологічне агентство Японії (Japan Meteorological Agency). Магнітуда землетрусу склала 5,4. Епіцентр землетрусу знаходився в Нагано, в 170 км від столиці країни Токіо. Глибина землетрусу склала всього 4 км. Попередження про цунамі не оголошено. ... Читати далі»

01.07.2011

180 років тому Джеймс Росс визначив Північний магнітний полюс

Джеймс Росс, Північний магнітний полюс, географічні дати, полюс Землі   180 років тому (1831) британський полярний дослідник Джеймс Кларк Росс (1800-1862) визначив точку Північного магнітного полюса Землі.
     Сер Джеймс Кларк Росс (англ. Sir James Clark Ross; *15 квітня 1800, Лондон — †3 квітня 1862, Ейлсбері) — англійський військовий моря ... Читати далі»

01.07.2011