Головна » 2011 » Июль » 1 » Україна почала видобуток урану
09:34
Україна почала видобуток урану
СхідГЗК , уран, україна, видобуток, Жовті Води  Державне підприємство "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" (Жовті Води, Дніпропетровська область) почало промисловий видобуток уранової руди на Новокостянтинівському родовищі у Кіровоградській області. Про це повідомивло інформоване джерело. За його словами, промисловий видобуток було розпочато в червні.
  Представник СхідГЗК підтвердив агентству цю інформацію, уточнивши, що промислова розробка була розпочата 26 червня. У 2008 році на Новокостянтинівському родовищі було розпочато попутний видобуток уранової руди, повідомляють Українські Новини.
  Комбінат планує провести з видобутої в 2011 на родовищі руди близько 170 тонн уранового концентрату. В цілому СхідГЗК планує в 2011 році збільшити виробництво концентрату природного урану на 20-25% до понад 1 тис. тонн.
  СхідГЗК - єдине в Україні та найбільше в Європі підприємство з видобутку та переробки уранової руди. Підприємство виробляє 3,3% урану від світового виробництва.

Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://www.geonews.com.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2431 | Додав: wiktor | Теги: видобуток, україна, Жовті Води, СхідГЗК, Уран | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar