Головна » 2011 » Июль » 1 » Новий землетрус в Японії
09:05
Новий землетрус в Японії
Нагано, землетрус, Японія   Принаймні 7 людей постраждали в результаті землетрусу в центральній частині Японії, повідомляє агентство Associated Press з посиланням на Метеорологічне агентство Японії (Japan Meteorological Agency). Магнітуда землетрусу склала 5,4. Епіцентр землетрусу знаходився в Нагано, в 170 км від столиці країни Токіо. Глибина землетрусу склала всього 4 км. Попередження про цунамі не оголошено.
   Нагадаємо, що територія Японії входить в так зване «тихоокеанське вогненне кільце». Вулканічний пояс, що розтягнувся на 40 тис. км, огинає Тихий океан, пролягаючи уздовж узбережжя Південної і Північної Америки до південної частини Аляски, потім повертає до Японії, Філіппін і Індонезії і завершується в районі острова Нова Гвінея, Нової Зеландії і південно-західної Океанії. У «тихоокеанському вогненному кільці» знаходиться більшість з приблизно 1,5 тис. відомих вулканів планети. Там же відбувається 90% всіх землетрусів на Землі.
   11 березня цього року в Японії стався землетрус магнітудою 9.0, за яким послідувало руйнівне цунамі. У результаті загинуло або пропало безвісти понад 22 тис. осіб. Крім того, цунамі викликав непоправні пошкодження на атомній електростанції «Фукусіма I» (Fukushima I). Там була пошкоджена система охолодження відразу декількох ядерних реакторів. В результаті аварії сталася значні радіоактивна витік в Тихий океан.
   За оцінками японських сейсмологів, землетрус в Японії зрушило тектонічну платформу, на якій знаходиться країна, на 20 м на схід. Деякі райони країни, такі як найбільш постраждалі від стихії префектури Івате і Фукусіма, опустилися в порівнянні з колишнім рівнем на 75 см.

Фото: www.tsn.ua
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2241 | Додав: wiktor | Теги: Японія, Нагано, Землетрус | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar