Головна » 2011 » Июль » 1 » Літаки залишають дірки в хмарах і змінюють погоду
09:38
Літаки залишають дірки в хмарах і змінюють погоду
Погода, Літак, Учений, Вчені, Хмари  Згідно з результатами дослідження західних вчених, літаки залишають дірки в хмарах і викликають незвичайне явище, яке сприяє збільшенню опадів в зонах, наближених до великих аеропортів
   Літак «заморожує краплі води в хмарах і залишає після себе стрічки кристалічного льоду», - заявив фізик з Національного центру атмосферних досліджень в Боулдері Ендрю Хеймсвілд.
   За його словами, після утворення ця крижана стрічка починає розширюватися протягом декількох миль, а потім випадає у вигляді опадів в певному районі, передає Взгляд.ру з посиланням на The Wall Street Journal.
   Фізики порівнюють це явище з так званим «засівом хмар», коли йодисте срібло розсіюється в хмарах, щоб вплинути на кількість опадів, що випадають з них. Введені в хмару частки дію як ядра, навколо яких конденсується пар, який потім досягає землі як дощу чи снігу.
   Якщо результати дослідження вчених вірні, то реактивні і турбогвинтові літаки мають безпосередній вплив на локальні погодні умови.
   Поки існує тільки декілька прикладів, що вказують на зв'язок між траєкторією польоту літака і більш рясні снігопади в районі аеропортів.
   Висновки вчених поки не однозначні. Доктор Хеймсвілд сподівається провести додаткові дослідження, щоб встановити, випадають чи вироблені літаком опади безпосередньо в районі великих аеропортів або далі від них.

Фото: www.vokrugsveta.ru
Джерело: http://www.newsukraine.com.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1972 | Додав: wiktor | Теги: погода, хмари, Літак, Учений, вчені | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar