-->Головна » 2011 » Июль » 21

Україна за півроку збільшила експорт електроенергії на 17%

  Україна, Електроенергія, ЕкспортУкраїна в першому півріччі 2011 року збільшила експорт електроенергії до 2,473 мільярда кіловат-годин з 2,107 мільярда кіловат-годин за аналогічний період 2010 року, повідомило Міненерго.
   У червні експорт української електроенергії зріс до 408,5 мільйона кіловат-годин з 327,0 мільйона кіловат-годин у червні 2010 року.
    У першому піврі ... Читати далі»

21.07.2011

Під Ай-Петрі прокладуть тунель

  Ай-Петрі, будівництво, тунель, автодорога, КримБудівництво оцінюється в $ 1,5 млрд і може скоротити шлях до Ялти до 40-45 хв.
   У Криму планують побудувати автодорогу Гвардійське-Глибокий Яр-Ялта і прокласти тунель під горою Ай-Петрі. Про це заявив глава рескомтранса АРК Микола Черевков на зустрічі з російськими інвесторами.
   Загальна протяжність траси складе 93 км, тунелю - 7 км. ... Читати далі»

21.07.2011

Уряд хоче скасувати програму з формування екомережі

  екомережа, програма, формування, уряд, Україна, охорона природиКабінет міністрів України планує припинити виконання державної програми формування національної екомережі, яка є мало не єдиною інноваційною програмою збереження природи України. Доручення щодо розробки законопроекту про припинення виконання цієї державної програми було прописане у постанові Кабміну №704 «Про скорочення кількості та укрупнення ... Читати далі»

21.07.2011

Киргизстан трясе

  Киргизстан, Бішкек, землетрусПотужний землетрус стався 20 липня в гірському районі на півдні Киргизстану, в Баткенській області, що на кордоні з Узбекистаном. Повідомлень про жертви або серйозні руйнування поки не надходило, відомо тільки про пошкодження, відзначає Associated Press.
  Осередок землетрусу знаходився біля села Кан, у безлюдній, кам'янистій місцевості, тому ефект від земле ... Читати далі»

21.07.2011

Еверест виміряють заново

  Непал, китай, Еверест, гора, 8850, висотаВлада Непалу прийняла рішення провести нові виміри висоти гори Еверест, повідомляє агентство Associated Press. Згідно попереднім вимірам, проведеним Непалом кілька десятиліть тому, висота гори складає 8448 м. Проте влада Китаю, а також багато альпіністів, стверджують, що ці виміри невірні.
   Повідомляється, що на отримання нових дани ... Читати далі»

21.07.2011

Гаваї бояться змій

  США, острів, Гаваї, змії, дика природа, загрозаДикій природі Гаваїв, США, загрожує нашестя змій, повідомляє Associated Press. Нелегально завезені на острови плазуни, яких тримають як домашніх вихованців, втікають від господарів і стають серйозною загрозою для екзотичних рослин, тропічних птахів та іншої живності.
   Не маючи жодних природних ворогів на Гаваях, змії можуть вкоренитися на островах і н ... Читати далі»

21.07.2011

Життя у містах зводить нас з розуму

  Земля, урбанізація, місто, міський спосіб життя 50% всіх жителів Землі вже живе в містах, а до 2050 року в "кам'яних джунглях" остаточно влаштується 70% жителів нашої планети. Міста дають увазі Homo sapiens безліч переваг: більш якісне медичне обслуговування, освіта, фінансове "благополуччя". Життя у містах більш енергоефективним. Тим не менш, все в цьому світі має переваги і недоліки, чимось ... Читати далі»

21.07.2011

У Китаї Жовте море перетворилося на зелене

   У Жовтому морі спостерігається рясне цвітіння водоростей, тому купальщики змушені розгрібати руками не хвилі, а пласти твані.
    Екологи б'ють тривогу, оскільки 300 метрова зелена ковдра споживає з морської води неймовірну кількість кисню і тим самим знищує морських мешканців. У портовому місті Циндао на площі розміром з футбольне поле лежать завали з тонн гною з водоростей.
   ... Читати далі»

21.07.2011