Головна » 2011 » Июль » 21 » Під Ай-Петрі прокладуть тунель
16:46
Під Ай-Петрі прокладуть тунель
  Ай-Петрі, будівництво, тунель, автодорога, КримБудівництво оцінюється в $ 1,5 млрд і може скоротити шлях до Ялти до 40-45 хв.
   У Криму планують побудувати автодорогу Гвардійське-Глибокий Яр-Ялта і прокласти тунель під горою Ай-Петрі. Про це заявив глава рескомтранса АРК Микола Черевков на зустрічі з російськими інвесторами.
   Загальна протяжність траси складе 93 км, тунелю - 7 км. Будівництво оцінюється в $ 1,5 млрд і може скоротити шлях до Ялти до 40-45 хв. Вперше проект розглядався в 2005 році, але тоді його розкритикували екологи.
  Глава кримського уряду Василь Джарти вважає їх побоювання даремними: «Екологи кажуть:« Василю Георгійовичу, зараз видує сквозняком весь повітря чисте, лікувальний ». В Італії, Австрії так будують - і нічого не видуває! »
  Ялтинський кліматолог Олександр Ярош також вважає, що на клімат ПБК тунель не вплине: «Сумнівний виграш від проекту такого масштабу. Відстань скоротиться максимум на 30 км - з 80 км до 50, що по часу не більше 30 хвилин навіть для автобуса. Чи варта шкурка вичинки? "
Фото: dic.academic.ru
Джерело: http://www.segodnya.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1833 | Додав: wiktor | Теги: будівництво, Автодорога, Тунель, Ай-Петрі, Крим | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar