Головна » 2011 » Июль » 21 » Киргизстан трясе
16:34
Киргизстан трясе
  Киргизстан, Бішкек, землетрусПотужний землетрус стався 20 липня в гірському районі на півдні Киргизстану, в Баткенській області, що на кордоні з Узбекистаном. Повідомлень про жертви або серйозні руйнування поки не надходило, відомо тільки про пошкодження, відзначає Associated Press.
  Осередок землетрусу знаходився біля села Кан, у безлюдній, кам'янистій місцевості, тому ефект від землетрусу проявився неяскраво, повідомляє АКІpress. За даними Геологічної служби США (US Geological Survey), сила підземних поштовхів в 35 км від узбецького міста Фергана склала 6,2 балу за шкалою Ріхтера. У місті Андижані, який знаходиться в 100 км від епіцентру землетрусу, люди в паніці залишали будинки і ночували на вулиці. В постраждалі райони для надання допомоги спрямовані національні комісії.
   Директор Інституту сейсмології НАН КР Канат Абдрахматов стверджує, що цим землетрусом сейсмічна активність в Баткенській області себе вичерпала, і в найближчі роки там більше сильних підземних поштовхів не очікується. Г-н Абдрахматов також зазначив, що в 2008 році почалося підвищення сейсмічної активності на території Киргизстану, яке триватиме до 2016-2020 років. Втім, це не означає, що слід чекати катастрофічного землетрусу. У Бішкеку ймовірність землетрусу силою в 9 балів в найближчі 50 років дорівнює 1%.
  Найбільш сейсмонебезпечних зонами, за словами директора, є Алайський район Ошської області, Баткенська і Ошська області, Чуйська западина.
  Нагадаємо, що в липні 2008 року в гірському селі Нура, що поблизу киргизької кордону з Таджикистаном і Китаєм, стався землетрус магнітудою 6,6. У результаті загинули як мінімум 74 людини.
Фото: www.vokrugsveta.ru
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1939 | Додав: wiktor | Теги: Киргизстан, Землетрус, Бішкек | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar