Головна » 2011 » Июль » 21 » Гаваї бояться змій
16:25
Гаваї бояться змій
  США, острів, Гаваї, змії, дика природа, загрозаДикій природі Гаваїв, США, загрожує нашестя змій, повідомляє Associated Press. Нелегально завезені на острови плазуни, яких тримають як домашніх вихованців, втікають від господарів і стають серйозною загрозою для екзотичних рослин, тропічних птахів та іншої живності.
   Не маючи жодних природних ворогів на Гаваях, змії можуть вкоренитися на островах і неймовірно розплодитися, знищуючи птахів і квіти, які роблять острова особливими і залучають туди туристів.
  Ситуація може скластися така ж, як на острові Гуам, який після Другої світової війни опинився «заражений» коричневими деревними зміями, які, ймовірно, проникли туди за допомогою вантажних кораблів. Ці плазуни буквально винищили всіх птахів на острові, порушивши тим самим баланс місцевої екосистеми.
  Змії можуть поїдати пташині яйця і маленьких пернатих, включаючи представників 34 видів гавайських лісових птахів, що знаходяться під загрозою вимирання. Якщо зникнуть птахи, стане більше павуків, які обплетуть мережами всі дерева і таким чином затемнять лісу. Значно зростуть популяції комах. Можливі навіть перебої з електрикою, оскільки змії будуть повисати на електропроводах і обривати їх. Загалом, наслідки зміїної інвазії для островів можуть бути найсумнішими.
  Протягом довгих років Гаваї успішно протистояли проникненню змій: покарання за нелегальне ввезення однієї особини на острова може бути або штрафом до $ 200 тис., або тюремним ув'язненням на строк до трьох років. Але власників змій можуть помилувати, якщо вони з доброї волі повернуть своїх вихованців.
  Ті ж остров'яни, хто незаконно тримає змій будинку, створюють гігантський ризик острівної природі, оскільки плазуни можуть просто втекти. Так, тільки в липні на Гавайях були спіймані 2,7-метровий боа-констриктор і двометровий бірманський пітон.
Фото: www.vokrugsveta.ru
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2849 | Додав: wiktor | Теги: загроза, дика природа, Гаваї, змії, острів, США | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar