Головна » 2011 » Июль » 21 » У Китаї Жовте море перетворилося на зелене
16:16
У Китаї Жовте море перетворилося на зелене
   У Жовтому морі спостерігається рясне цвітіння водоростей, тому купальщики змушені розгрібати руками не хвилі, а пласти твані.
    Екологи б'ють тривогу, оскільки 300 метрова зелена ковдра споживає з морської води неймовірну кількість кисню і тим самим знищує морських мешканців. У портовому місті Циндао на площі розміром з футбольне поле лежать завали з тонн гною з водоростей.
    Проте туристи не соромляться через дивну аномалію. На відміну від них місцеві жителі звертаються до влади з скаргами на поганий запах. Ситуацію вирішили рятувати добровольці, яким допомагає уряд. В результаті море Китаю вже вдалося очистити від 240 тонн водоростей. Між тим влада КНР виявляє серйозну стурбованість щодо того, що природна аномалія може поширитися по всій території Жовтого моря.
   У 2007 році подібна ситуація стала причиною евакуації людей разом з їхнім майном. Це сталося перед самим стартом Олімпійських ігор. Місцеві жителі були змушені на деякий час покинути житла, в той час як солдати розчищали берегову лінію.
Фото: http://www.epochtimes.com.ua
Джерело: http://chitay.net
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1844 | Додав: TaRaS_R | Теги: Китай, зелені водорості, Жовте море | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar