-->Головна » 2011 » Август » 03

На Круглу вежу пустили туристів

Кругла вежа, Велика Британія, Віндзорський замок, туристичні екскурсії   «Кругла вежа» Віндзорського замку, Лондон, Велика Британія, відкрилася для відвідувань відвідувачів після перерви, яка тривала майже 40 років, повідомляє Daily Mail. Її закрили на реставрацію в 1975 році, так як стан башти був загрозливим. Потім було ухвалено рішення не поновлювати експозицію, а перепрофілювати вежу в місце збе ... Читати далі»

03.08.2011

У китайському лісі виріс гриб рекордних розмірів

острів, Хайнань, рекорди природи, трутовик, Китай   Дослідники виявили на китайському острові Хайнань найбільший гриб з усіх, що коли-небудь зустрічалися дослідникам, повідомляє Lenta.Ru з посиланням на BBC News. Вчені описали свою знахідку в журналі Fungal Biology.
  Маса плодового тіла трутовика F. ellipsoidea перевищує 500 кілограмів, в довжину воно досягає 10 метрів, а завширшки - 80 сантиметрів. Гр ... Читати далі»

03.08.2011

Дощ у пустелі

Антофогаста, чилі, злива, пустеля, парадокс    У липні в самих сухих районах Чилі випали опади, які у 5 разів перевищують щорічну норму, повідомляє Associated Press. У цих районах навіть 1 мм опадів може серйозно вплинути на поточну ситуацію. У минулі вихідні через рясні опади були заблоковані дороги, відмінено футбольний матч, а також пошкоджені будинки 1800 осіб.
  А в прибережному районі Антофогаста (A ... Читати далі»

03.08.2011

На каное по океану

полінезійці, Нова Зеландія, морськ аподорож, каное    Сьогодні сім традиційних полінезійських каное повинні прибути в Сан-Франциско, США, після подорожі в 15 тис. морських миль з Нової Зеландії, повідомляє DiscoveryNews. Кораблі довжиною 70 футів, звані вака (vaka), під час подорожі орієнтувалися по зірках, а пересувалися вони за допомогою моторів, що харчувалися сонячною енергією, і вітрил.
  Головно ... Читати далі»

03.08.2011

Антарктичний лід і підвищення рівня моря: запитання без відповідей

глобальне потепління, антарктида, антарктичний лід, зміна клімату   Наскільки зросте рівень моря в результаті глобального потепління? Чіткої відповіді на це питання немає. Найчастіше цитується оцінка МГЕЗК, але вона неточна, бо експерти зупинилися на найбільш консервативних показниках - саме з-за величезної кількості невідомих.
  Один з численних «іксів» - Антарктида, прогнозувати стан якої неймовірно важко ... Читати далі»

03.08.2011

У Канаді готові до промислового видобутку нафти на нафтоносних пісках

Канада, нафта, видобуток, бітум, пісокКомпанія N-Solv отримала $ 10 млн урядового гранту на випробування ефективної технології переробки бітумінозних пісків.
   Бітумінозні піски містять колосальні запаси нафти. У канадській провінції Альберта таких вуглеводнів близько 2 трлн барелів, що перевищує загальносвітові запаси звичайної нафти.
  Розробка бітумінозних родовищ в цій країні ведеться в невел ... Читати далі»

03.08.2011