Головна » 2011 » Август » 3 » У китайському лісі виріс гриб рекордних розмірів
17:12
У китайському лісі виріс гриб рекордних розмірів
острів, Хайнань, рекорди природи, трутовик, Китай   Дослідники виявили на китайському острові Хайнань найбільший гриб з усіх, що коли-небудь зустрічалися дослідникам, повідомляє Lenta.Ru з посиланням на BBC News. Вчені описали свою знахідку в журналі Fungal Biology.
  Маса плодового тіла трутовика F. ellipsoidea перевищує 500 кілограмів, в довжину воно досягає 10 метрів, а завширшки - 80 сантиметрів. Гриб містить близько 450 мільйонів спор, а його вік, за оцінками вчених, становить не менше 20 років.
  Трутовиками називають гриби, що живуть на деревині або в грунті. Їх плодові тіла представляють собою плоскі досить тверді пластини. Виявлений вченими F. ellipsoidea росте під землею, тому він довгий час залишався непоміченим і зміг дорости до таких значних розмірів.
  Автори дослідження не шукали рекордсмена навмисно, а лише вивчали різноманітність деревних грибів у лісах острова. «Ніхто з нас навіть не припускав, що гриб може вирости настільки величезним, - говорить професор Юй Чен Дай (Yu-Cheng Dai) з інституту прикладної екології (IAE) Китайської академії наук. - Ми не визнали його відразу в лісі, тому що він був дуже великий ».
Фото: es.sott.net
Джерело: http://www.livestream.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2017 | Додав: wiktor | Теги: рекорди природи, острів, трутовик, Хайнань, Китай | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar