Головна » 2011 » Август » 3 » На каное по океану
17:00
На каное по океану
полінезійці, Нова Зеландія, морськ аподорож, каное    Сьогодні сім традиційних полінезійських каное повинні прибути в Сан-Франциско, США, після подорожі в 15 тис. морських миль з Нової Зеландії, повідомляє DiscoveryNews. Кораблі довжиною 70 футів, звані вака (vaka), під час подорожі орієнтувалися по зірках, а пересувалися вони за допомогою моторів, що харчувалися сонячною енергією, і вітрил.
  Головною метою подорожі стало привернення уваги до питань захисту навколишнього середовища. Однак не тільки це було важливим для мандрівників. Крім боротьби за збереження навколишнього середовища, вони хотіли «оновити» зв'язок з морем, яка у мешкають неподалік від моря людей завжди залишалася сильною. Як зауважили мандрівники, океан завжди годував їх і повністю забезпечував, проте скоро він уже не буде здатний це робити. «Плаваючи разом, ми шукаємо мудрості наших предків і знання вчених, щоб зберегти Тихий океан здоровим і дати нашим онукам майбутнє».
  Документальний фільм про подорож зараз знаходиться в розробці. Тим часом, бажаючі можуть простежити шлях каное по інтерактивній мапі. Сан-Франциско не остання їх зупинка. Далі вони планують заплисти в Монтерей, Лос-Анджелес і Сан Дієго.
  Нагадаємо, що три роки тому два австралійця завершили подорож довжиною в 3,2 тис. км до Нової Зеландії на звичайних каяках з вуглепластика. Двадцятип'ятирічний Джеймс Кастріссіон (James Castrission), і двадцятичотирирічний Джастін Джонс (Justin Jones), провели в море 62 дні. Подорожуючі стартував 13 листопада з Форстера (Forster), міста в 300 км від Сіднея.
  Спочатку вони розраховували подолати близько 2 тис. км за півтора місяця, і прибути в Окленд - найбільше місто Нової Зеландії, - в переддень Різдва. Однак сильні вітри, течії і приливні хвилі в Тасмановому море змусили їх змінити плани, і австралійці, зробивши кілька гігантських кіл, висадилися на берег у пляжу Нгамоту (Ngamotu Beach) поруч з містом Нью-Плімут (New Plymouth). На підході до пляжу їх зустріли традиційні маорійські каное і натовп з двох тисяч любителів каяків. Це перше успішне подорож такого роду.
Фото: dic.academic.ru
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1882 | Додав: wiktor | Теги: полінезійці, морськ аподорож, Нова Зеландія, каное | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar