Головна » 2011 » Август » 11 » На картах Google відзначили заворушення в Британії
20:00
На картах Google відзначили заворушення в Британії
  Великобританія, лондон, заворушення, карта, Google У мережі з'явилося як мінімум дві карти, на яких відзначені вогнища виникнення заворушень у Лондоні та інших британських містах.
  Одну з карт створив і оновлював журналіст і медіаменеджер Джеймс Крідланд (James Cridland), друга з'явилася на сайті газети The Guardian. Вранці 9 серпня Крідланд написав, що більше не зможе оновлювати свою схему в реальному часі, тому переадресував численних відвідувачів на другу. При цьому він зазначив, що про заворушення надходила дуже суперечлива інформація, систематизувати яку виявилося дуже непросто.
  Так, за словами Крідланда, численні повідомлення про початок погромів в Манчестері і Дербі були не більше ніж чутками. Поліцейські управління цих міст категорично спростували факт заворушень. При цьому, як зазначає Крідланд, про хвилювання в Манчестері повідомляв і ряд офіційних ЗМІ.
  Перші виступи агресивно налаштованої молоді, в основному з малозабезпечених верств населення, почалися в лондонському районі Тоттенхем увечері 6 серпня. Приводом для початку заворушень стала загибель одного з місцевих жителів у перестрілці з поліцією. Хвилювання, що вилилися в погроми магазинів, підпали автомобілів і мародерство, незабаром перекинулися в інші порівняно бідні райони Лондона.
  8 серпня заворушення почалися в Бірмінгемі - другому за величиною місті Британії. 9 серпня з'явилися повідомлення про погроми в Ліверпулі і Брістолі, де молоді люди перевертали машини і закидали камінням відділення поліції. В ході заворушень тільки в Лондоні арештовано більше 500 людей, більше 100 погромникам пред'явлені звинувачення.
  У Лондоні ввечері 9 серпня вийшли на позапланове чергування 16 тисяч поліцейських. Британський прем'єр Девід Кемерон і столичний мер Борис Джонсон через заворушення оголосили про дострокове повернення з відпустки.
Фото: maps.google.com
Джерело: http://www.segodnya.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2007 | Додав: wiktor | Теги: Google, Великобританія, заворушення, карта, ЛОНДОН | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar