Головна » 2011 » Август » 11 » Виявляється Марко Поло не подорожував далі Чорного моря
20:12
Виявляється Марко Поло не подорожував далі Чорного моря
  Марко Поло, мандрівник, аферист, Чорне море, Монгольська імперія, Азія, КитайМарко Поло, один з найбільших мандрівників в історії, може виявитися звичайним аферистом.
  Група італійських археологів запідозрила його в тому, що він не ходив далі Чорного моря і ніколи не був в Китаї та на Далекому Сході. Дослідники вважають, що венеціанський авантюрист (можливо, родом з Хорватії) просто скористався розповідями про таємничі східних землях інших купців, з якими він міг зустрічатися на чорноморських берегах. Чужі історії про Китай, Японію і Монгольську імперію він зібрав у книзі, яку видав за мемуари про свої подорожі до двору правителя монголів Хубілай-хана в 1271-1291 роках.
  Ці італійські археологи працюють в Японії. І претензії до Марко Поло з їх сторони пов'язані з численними неточностями в описі вторгнень Хубілай-хана в Японію в 1273 і 1281 роках. Даніель Петрелла з Неапольського університету повідав про це італійському журналу Focus Storia.
  «Він змішав одне з іншим, - стверджує професор. - У звіті про першу експедиції він описує, як флот залишає Корею і потрапляє під удар тайфуну, не діставшись до Японії. Але це трапилося в 1281 році. Як може очевидець переплутати дві події, між якими сім років? »
  Крім того, Поло писав про кораблі з п'ятьма щоглами, а археологи знайшли тільки судна з трьома щоглами.
  Далі, італієць згадує смолу, якою монголи конопатили кораблі, і запевняє читача, що аборигени називали її chunam. Як каже пан Петрелла, ні в китайській, ні в монгольській мові такого слова немає. Це перський термін. Дивно також, що монгольські і китайські топоніми фігурують у Поло в їх перських еквівалентах, тоді як в інших випадках він воліє місцеві назви.
  Мандрівник стверджує, що служив емісаром при дворі Хубілая, але його ім'я не згадується ні в одному з дійшли до нас монгольських і китайських документів.
  Треба зауважити, що Марко Поло давно підозрюють у нечесній грі. Кажуть, він продиктував свою книгу сусіду по камері на ім'я Піза, коли сидів у в'язниці після повернення з мандрів. Коментатори сходяться на думці, що він як мінімум прикрасив свої історії. А в 1995 році британський академік Френсіс Вуд опублікував роботу «Чи був Марко Поло в Китаї?». Нові аргументи італійських дослідників підтримують його точку зору.
   Підготовлено за матеріалами Daily Mail.
Фото: realestatecroatia.ru
Джерело: http://science.compulenta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2831 | Додав: wiktor | Теги: Китай, Мандрівник, Чорне море, Аферист, Азія, Монгольська імперія, Марко Поло | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar