-->Головна » 2011 » Сентябрь » 19

Україна має хороші перспективи розвитку своєї енергетичної незалежності

 Держгеонадр, Ставицький, енергетика, незалежність, Україна  Про це розповів Голова державної служби геології та надр України Едуард Ставицький в інтерв'ю Першому Національному Телеканалу України.
  "За дорученням Президента України Віктора Януковича з вересня 2011 року введено принцип "Єдиного вікна". Тепер той, хто зацік ... Читати далі»

19.09.2011

Небезпека вибухового виверження

 Клівленд, вулкан, виверження, Аляска, обсерваторія  Незвичайне слабке виверження вулкана Клівленд на Алеутських островах біля узбережжя Аляски, США, може бути прелюдією до масштабної природної катастрофи. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на Аляскінську вулканічну обсерваторію (Аляска Вулканічна обсерваторія).
   ... Читати далі»

Глибини Світового океану затримають глобальне потепління

 глобальне потепління, океан, прогноз, тепло   Якщо вірити прогнозам, світу судилося теплішати принаймні ще близько століття. У той же час підвищення температури, як очікується, не буде гладким. Моделі показують, що температура, найімовірніше, стабілізуються років на десять, після чого потепління продовжиться.
  Додаткове тепло ... Читати далі»

Лісова пожежа допомогла рідкісним видам рослин

 Кінглейк, Австралія, лісова пожежа, рослини  Масштабна лісова пожежа в австралійському національному парку підняла чисельність рослин, які вважалися дуже рідкісними. В результаті зникнення домінантних видів-конкурентів рідкісні отримали перевагу.
   Сильна пожежа, що сталася в 2009 році в національному парку Кінглейк (Австралія ... Читати далі»

Наступна Пангея не буде цілою

 Пангея, дрейф окнтинентів, суперконтинент, літосфера    Приблизно через 250 млн років всі континенти світу знову зберуться разом, проте нова Пангея не буде цілою: висхідні потоки в мантії (плюм, або стовпи магми) не дозволять Південній Америці та Антарктиді приєднатися до решти.
  Суперконтиненти формуються і розбиваються н ... Читати далі»

Міністр М. Злочевський домовився про будівництво нових сміттєпереробних заводів

  міністр, Злочевський, сміття, переробний завод, Японія, Україна Міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський погодив з Організацію з розробки нових енергетичних та промислових технологій (НЕДО, Японія) проекти, які в найближчій перспе ... Читати далі»

19.09.2011