Головна » 2011 » Сентябрь » 19 » Україна має хороші перспективи розвитку своєї енергетичної незалежності
20:15
Україна має хороші перспективи розвитку своєї енергетичної незалежності
 Держгеонадр, Ставицький, енергетика, незалежність, Україна  Про це розповів Голова державної служби геології та надр України Едуард Ставицький в інтерв'ю Першому Національному Телеканалу України.
  "За дорученням Президента України Віктора Януковича з вересня 2011 року введено принцип "Єдиного вікна". Тепер той, хто зацікавлений вкладати кошти у розбудову мінерально-сировинної бази, не мусить бігати по коридорах владних установ і збирати там папери, щоб отримати ліцензії. У нас буде єдине вікно, куди інвестор здає документи, а інше - де отримує ліцензію. Тобто, ніяких причин для розповсюдження думок про складність отримання ліценції не має бути. У мене особисто немає жодної скарги, що когось образили затягуванням процесу прийняття рішення. Навпаки, інтерактивно до нас замість скарг надходить багато пропозицій для полегшення життя надрокористувача в нашій державі. Над чим ми і працюємо", - повідомив Едуард Ставицький.
  Спеціалісти Державної служби геології та надр України розраховують, що протягом найближчих 3-5 років Україна на 30% збільшить видобуток блакитного палива і видобуватиме власного газу близько 30 млрд.куб.м. Держава на сьогодні споживає приблизне 50 млрд.куб.м.
  "Думаю, ще протягом 7-10 років ми збільшимо видобуток до 40 млрд.куб.м на рік, що дійсно вплине на енергетичну незалежність нашої держави. Більш того, відпрацьовується програма енергозбереження. І якщо ці дві складові будуть іти на зустріч одна одній, впевнений, що за 10 років ми зможемо повністю відмовитись від закупівлі газу на споживчий ринок нашої держави", - сказав Голова Держгеонадр.
Фото: rgo.ru
Джерело: http://www.geonews.com.ua/
Категорія: В Україні | Переглядів: 2646 | Додав: wiktor | Теги: україна, енергетика, Держгеонадр, Ставицький, Незалежність | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar