Головна » 2011 » Сентябрь » 19 » Глибини Світового океану затримають глобальне потепління
20:09
Глибини Світового океану затримають глобальне потепління
 глобальне потепління, океан, прогноз, тепло   Якщо вірити прогнозам, світу судилося теплішати принаймні ще близько століття. У той же час підвищення температури, як очікується, не буде гладким. Моделі показують, що температура, найімовірніше, стабілізуються років на десять, після чого потепління продовжиться.
  Додаткове тепло до пори до часу буде поглинати океан.
   Джеральд Меел з Національного центру атмосферних досліджень (США) і його колеги розіграли п'ять варіантів майбутнього за допомогою комп'ютерної моделі, яка враховує складні взаємодії між атмосферою, сушею, океаном і морським льодом. З'ясувалося, що до кінця століття температура підніметься на кілька градусів, але з перервами. У ці періоди, судячи за даними моделювання, додаткова енергія надійде в глибини Світового океану.
  Вчені показали, що величезний обсяг води на глибині 300 м і нижче під час цих періодів переривання буде нагріватися на 18-19% сильніше, ніж в інший час. При цьому більш дрібні води прогріються істотно слабкіше.
   У цього явища виявився підозріло знайомий ефект: в зазначені періоди температура поверхні буде знижуватися в тропічній частині Тихого океану і підвищуватися в більш високих широтах. Так-так, картина сильно нагадує Ла-Нінью.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://science.compulenta.ru
Категорія: Проблеми екології | Переглядів: 5675 | Додав: wiktor | Теги: прогноз, Океан, тепло, глобальне потепління | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar